VIDOVIC: – Det har skjedd mye i klubben – Norsk Topphåndball
Josip Vidovic er tilbake i ØIF Arendal-drakta etter to år i Elverum. Foto: Sportsfotografen/Helge N. Olsen

VIDOVIC: – Det har skjedd mye i klubben

ØIF Arendal imponerte sterkt i serieåpningen med å ta poeng mot Kolstad. Så kom nedturen med tap for Halden hjemme. Tirsdag kveld venter ustabile Runar på ustabile ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi.

– Det har skjedd mye i klubben fra da jeg dro for to år siden og til jeg kom tilbake i sommer. Spillertroppen har vært i sterk endring, det har vært endringer i klubbledelsen og klubben er ikke lenger nummer to i Norge. Nå jobber vi for å stake ut et ny kurs, slik at vi igjen kan nærme oss toppen av norsk håndball igjen. Vi må erkjenne at vi er ustabile, noe resultatene i stor grad har vært for klubben de siste årene, sier en åpenhjertig Josip Vidovic til topphandball.no.

I fjor endte ØIF Arendal på 9.plass, en fattig målforskjell unna sluttspillet. Det var hard kost å svelge for sørlendingene, selv om klubben kvalifiserte seg for Final8 i februar – som pyntet på en ellers svak sesong til klubben å være.

Runar tirsdag
Selv om ØIF Arendal har variert fra storspill til frustrerende kvelder for supportere, spillere og trenere, har ikke situasjonen vært særlig annerledes for Runar Sandefjord denne høsten. Uten Christoffer Rambo (journ.anm: skadet) har det vært krevende å finne rytmen. Forrige sesongs bronsevinner i REMA 1000-ligaen har hatt en svak start på sesongen med uavgjort mot Bækkelaget, tap for nyopprykkede Bergen og tap for 1.divisjonslaget Follo i NM.


– Et perfekt tidspunkt å møte en medaljekandidat på?
– Nei, det vil jeg ikke si. Runar er et veldig godt lag som det kommer til å løsne for snart. De er garantert veldig revansjesugne etter den dårlige starten og to tap på rad. Det kommer til å løsne for dem og det må vi være forberedt på.


ØIF-målvakt Ivan Eres deler landsmannens syn.
– Selv om Runar mangler Rambo har de mange spillere som står klare til å steppe opp. Det blir knalltøft, mener den energiske målvakten fra Kroatia.

Ivan Eres, ØIF Arendal. Foto: Sportsfotografen/Helge N. Olsen/ØIF Arendal

Stabilitet
For det blir neppe en ny medaljekandidat-skalp tirsdag kveld om Eres og Vidovic & co ikke får plass stabiliteten i to fulle omganger.

– Stabiliteten kommer ikke over natta, men vi jobber hardt hver dag for å få enda mer struktur i spillet vårt slik at vi kan falle tilbake på noen stabile mønstre selv på dårlige dager på jobb. Samtidig skal vi spille en rask og hurtig håndball, som krever stabile strukturer før vi går i dueller. Tidligere hadde klubben tunge skyttere på hver side, men nå har dynamikken endret seg noe ved å ha flere raske spillere. Vi må finne en annen balanse i spillet vårt, men vi er på god vei, mener Vidovic som gjorde et solid comeback for arendalittene i serieåpningen i Trondheim.

Gammel skytter
For den ene skytteren Vidovic har i tankene fra forrige periode i ØIF Arendal, er Runars svenske venstreback Martin Lindell. Vidovic og Lindell var en fryktet duo, som blant annet var svært sentrale da ØIF Arendal hentet hjem sist seriemesterskap i 2018/2019-sesongen.

– Martin er en veldig viktig spiller for dem, særlig når Rambo er skadet. Han er den som tar mange dueller og skyter mest, men han er ikke alene. Runar har mange gode spillere, men som lag har de underprestert. Det blir også hyggelig å treffe Fredrik Venemyr igjen (red.anm: dro fra ØIF Arendal til Runar i sommer). For hans del håper jeg at han får litt spilletid på den gamle hjemmebanen sin, sier Vidovic.
– Jeg håper Fredrik får en varm velkomst i Sparebanken Sør Amfi, sier Ivan Eres.

– Det er uansett to revansjesugne lag som møtes, avslutter ØIF Arendals playmaker Josip Vidovic.

Tirsdagens kamp har avkast 18:15 i Sparebanken Sør Amfi. Kampen sendes for øvrig på TV2 Sport 2.