VIDOVIC: – Det har jeg faktisk ikke tenkt på – Norsk Topphåndball
SIST: Josip Vidovic og ØIF Arendal vant høstens duell mot Elverum. Onsdag møter Vidovic gamle kjente i Elverum på ny. Foto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

VIDOVIC: – Det har jeg faktisk ikke tenkt på

Josip Vidovic møter sine gamle lagkompiser i Elverum for første gang i Terningen Arena etter exiten i fjor sommer. Mathias R. Larson møter sine kommende lagkompiser til prestisjeduell – og Elverum-spiller Magnus Søndenå skal revansjere høstens tap for sine tidligere lagkompiser ØIF Arendal. Det står ikke på antall kamper-i-kampen i prestisjeduellen onsdag kveld.

– Det blir på mange måter et spesielt oppgjør onsdag kveld mellom to lag med mye historie og ikke minst de to beste supporterklubbene i norsk håndball, medgir ØIF Arendals kroatiske playmaker – og tidligere Elverum-spiller Josip Vidovic til topphandball.no.

Elverum-revansj?

I motsatt oppgjør i høst ble det full jubel for Vidovic og ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi. Sørlendingene trakk det lengste strået i det som med tiden kanskje er blitt den absolutt aller største prestisjeduellen i REMA 1000-ligaen for menn. 29-28 ble resultat da. Siden har Elverum spilt seg forbi ØIF Arendal på tabellen. Før onsdagens kamp ligger Elverum fem poeng foran på sølvplass, dog med én kamp mer spilt enn ØIF Arendal plassen bak.
– Dere må vinne for å ha heng på sølvet?

– Før sesongen var det det få som trodde vi skulle ligge helt der oppe, men vi skal enda nærmere toppen. Vi har ingenting å tape i Terningen, men vi må vinne både denne og antakelig resten for å ta sølv, svarer playmakeren som fikk mange arendalitter til å sette kaffen i halsen da han byttet ut Final8-arenaen i Arendal med Terningen Arena sommeren 2021.

Klubblegende

I fjor sommer kom han tilbake til klubben hvor han har vært sterkt delaktig til NM-gull og tre seriemesterskap de siste ti årene. Om det var Vidovic som banet vei for det «utenkelige» – at ØIF Arendal-spillere skulle sette kursen for Innlandet og Elverum kan så være, men i fjor sommer gjorde Magnus Søndenå det samme. Til sommeren gjør REMA 1000-ligaens suverene toppscorer Mathias R. Larson samme reise. Det står med andre ord ikke på antall kamper i kampen onsdag kveld.

– Det er klart denne kampen betyr mye for meg, men hvordan jeg blir tatt i mot av Taigaen vet jeg ikke. Det har jeg faktisk ikke tenkt på, men jeg gleder meg til å hilse på mange kjente igjen der oppe. Jeg gleder meg også til å treffe på Endre (red.anm: Langaas) igjen. Han betyr mye for Elverum og det er bra for ham og Elverum at han er godt i gang igjen etter skade, sier den joviale playmakeren til topphandball.no.

Josip Vidovic møter Børge Lund og Elverum i Terningen Arena for første gang etter overgangen tilbake til den norske moderklubben ØIF Arendal i fjor sommer. Her er Vidovic og Lund avbildet ifm. kampen mot Montpellier i Champions League for tre år siden. Foto: Annika Byrde / NTB

Mer fart

Verken Elverum-trener Børge Lund eller ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen trenger neppe å oppildne troppene før avkast. Til det er historien, prestisjen eller kampene i kampen for kraftog eller mange.
– Jeg synes de ser enda bedre ut nå enn før EM-pausen og vi vet hva publikum kan få opp tenningen. Jeg er spent. Det er min første kamp i Terningen etter at jeg flyttet hjem til Arendal igjen, erkjenner han.

Vertskapet kommer til Terningen Arena etter 24-20 seier borte mot Bergen søndag, mens ØIF Arendal satt skapet på plass med 33-23 seier hjemme mot Kristiansand. Det er to lag med selvtillit som møtes. Vidovic tror kampbildet blir annerledes onsdag kveld enn i storseieren mot Kristiansand. Den bar preg av at Kristiansand som senket tempoet og spilte 7-6 uten å lykkes.

– Denne kampen blir annerledes, tror jeg. To lag som vil få opp farta og opp gjennom årene har det vært noen kraftige dueller. Jeg gleder meg og er spent, avslutter Josip Vidovic.

For oppgjørene mellom Elverum og ØIF Arendal pleier å huskes. Av flere enn Josip Vidovic.

NB: Onsdagens TV2 Sport 2-sendte prestisjeduell har avkast klokken 19:15 i Terningen Arena.