SAGOSEN: – Akkurat det har jeg brent meg på tidligere i Tyskland og Danmark – Norsk Topphåndball

SAGOSEN: – Akkurat det har jeg brent meg på tidligere i Tyskland og Danmark

Nedtellingen til Final8 i Arendal 23.-25. februar er i full gang og Sander Sagosen gleder seg til en intens publikums- og håndballfest. Hans tidligere klubb Haslum står i veien for det som kan bli profilens første NM-finale for seniorer om litt over en uke.


– Konseptet Final8 har høy intensitet etter mal fra Final4 i Champions League og pokalturneringen i Danmark. Mye fans er samlet og det ypperste av norsk topphåndball er samlet over en hel helg. Det blir fullt trøkk og det er slike opplevelser vi trener for og gleder oss til. Jeg håper våre fans farger Arendal rødt den helgen, fastslår Sander Sagosen til topphandball.no nøyaktig to uker før gamleklubben Haslum venter i semifinalen i Sparebanken Sør Amfi lørdag 24. februar.

Sagosen skrev som kjent nylig under en avtale med Kolstad som binder ham til trønderne til sommeren 2027. Like etter ble det kjent at Torbjørn Bergerud har skrevet ny avtale ut neste sesong. Derfor er det blitt og blir mye Kolstad i eteren om dagen.

Tett program

For trønderne har nok å henge fingrene i før Haslum venter i Arendal 24. februar. Søndag gjester trønderne Bækkelaget i en forhåpentligvis fullsatt Ekeberghall. Torsdag gjester Sagosen & co Emil Kheri Imsgard og hans Szeged i Champions League i Ungarn, før Kristiansand inviterer til håndballfest i Aquarama i REMA 1000-ligaen mot rødtrøyene neste søndag. Onsdag 21. februar skal Kolstad revansjere høstens forsmedelige tap i Champions League mot Zagreb når Trondheim Spektrum igjen blir arena for en Kolstad-fest. Skal vi tro «alle» blir det både semifinale og finale i Final8 den påfølgende helgen. For Kolstad er gedigne favoritter mot Haslum i semifinalen i Final8 i Arendal.

– Jeg har aldri spilt en NM-finale i senior, men det kan jeg ikke tillate meg å tenke så myepå. For meg og resten av gutta er det kun semifinalen mot Haslum som ligger i hodene våre. Akkurat det har jeg brent meg på tidligere i i Final4 i Tyskland og Danmark. En kamp av gangen. Sånn må det være, erkjenner 28-åringen.

Lumske bæringer

Sagosen var innom Haslum i 2013/2014 før Aalborg, Paris og Kiel var hans noble håndballadresser før returen til Kolstad-prosjektet i fjor sommer. Han er imponert over hva årets unge Haslum-utgave har prestert denne sesongen. Bæringene ga også Sagosen & co utfordringer med deres 5-1 forsvar i 31-23 seieren i REMA 1000-ligaen i slutten av november.

– De har et høyt toppnivå, men som unge mannskap flest leverer de variable og mer ujevne prestasjoner enn det vi gjør. Vi slet med å finne ut av deres 5-1 forsvar sist. Et mannskap fullt av unge, talentfulle gutter. Vi gir full gass for å sikre oss en NM-finale, men vi må fokusere på én kamp av gangen og Haslum blir en tøff nøtt. Det blir også spennende å se om Kristiansand kan stelle i stand problemer mot Elverum i den andre semifinalen. Det blir en interessant lørdag i Arendal, spår han.

-Hvordan står du selv mentalt og fysisk etter den skuffende EM-prestasjonen i Tyskland?
– Akkurat nå lever vi i vår egen boble med å bygge oss opp fysisk for å hente ut en solid gevinst utover i februar og inn mot Final8. Det har vært noen steintøffe uker i Trondheim nå, men vi er rustet til å stå i kjøret fremover. Det er håndballkamper vi lever for. Selv om EM ble et tungt mesterskap, må vi bare jobbe på og se videre. Slik er idretten, men akkurat nå er kampen mot Bækkelaget i Oslo viktigst for oss. Vi tar én kamp av gangen og må leve i nuet.

For Haslums del 24 .februar – i semifinalen i NM i Final8 i Arendal – er det lov å håpe at trøndernes nuet kan pirkes i. For i Final8 kan sesongens første tittel hentes hjem til Trondheim. Er det noen som vet hva som ligger i potten i Arendal om to uker, er det nettopp Kolstads Sander Sagosen. For etter nuet står en kongepokal på podiet. Den vet alle at Sagosen har lyst på.