LAUG: – Det er verdensstjerner som kommer – Norsk Topphåndball
Jørgen Laug ser frem til søndagens håndballfest i Ekebergballen når frendene Kolstad gjester hans Bækkelaget. Her i aksjon mot ØIF Arendal for en uke siden. Foto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

LAUG: – Det er verdensstjerner som kommer

Når Ekeberghallen fylles opp søndag ettermiddag hjemme mot Kolstad, er det en strålende anledning for Oslos mange håpefulle til å oppleve verdensstjerner på nært hold. På banen tror Bækkelaget-trener Jørgen Laug på kamp – selv om han gjerne skulle ha møtt en skadd, tidligere Bækkelaget-helt på banen.


– På papiret har vi liten sjanse til å tukte Kolstad, men det har skjedd større undre i håndballverden enn at Bækkelaget kan slå Kolstad. De har vist svakhet tidligere i sesongen, men når Kolstad er fokusert er de store favoritter og vi underdogs, men vi skal prøve. Så lenge det er håp, skal vi gi alt. Sportslig sett blir det knalltøft, men for klubben vår og håndballspillere i klubben vår og i de andre Oslo-klubbene er dette en gylden anledning til å se flere verdensstjerner på nært hold. Det blir en festdag, tror Jørgen Laug før søndagens håndballfest i Ekeberghallen.

Sagosen

De norske landslagspillerne Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Torbjørn Bergerud, Simen Lyse, Magnus Gullerud og ikke minst islandske Sigvaldi Gudjonsson er trøndernes største profiler og velkjente herremenn både innenfor og utenfor landets håndballgrenser.
– Det blir vel spesielt for en trønder å møte trøndere?

– Ikke annet enn at det blir artig å møte Kolstad og særlig Stian Gomo (red.anm: trener i Kolstad). Jeg har også trent et par av gutta i troppen og for min egen del blir det først og fremst trivelig å møte dem igjen før kamp. Selv om jeg er trønder, savner jeg særlig en Kolstad-spiller til søndag. Magnus A. Rød er som kjent skadet og han hadde det vært ekstra gøy å møte på her på hans gamle trakter, sier Laug om den gamle Bækkelaget-spilleren.

Boost

Bækkelagets trener er særlig opptatt av at søndagens hjemmekamp mot serieleder og Norges representant i Champions League kan skape en boost blant byens barn og unge.

– Å få profiler som Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud til vår hall vil booste omdømmet og interessen. Det jobbes bra både i egen klubb og i klubbene rundt oss. Dette er solide forbilder som de ser på tv, men nå kommer de til vår hall og skal opp mot våre gutter. Det er ikke så ofte at så store gutter kommer på besøk til oss, sier Laug som kan garantere full tenning i egen garderobe og full gnist på banen.

– Alle idrettsutøvere ønsker å bryne seg på de aller beste i bransjen. Hvordan er mitt nivå målt de beste sitt nivå? Det er en egen drivkraft som man ser i treningsarbeidet inn mot slike kamper og alle ser ekstra frem til å vise seg frem for et stort publikum. Nivået som Kolstads verdensstjerner har inne, er nivået ambisiøse håndballspillere drømmer om. Alle vil vise seg frem i slike kamper, fortsetter Laug overfor topphandball.no.
Skulle man være i tvil om hvor man bør være søndag klokken 16, kan Laug feie en eventuell tvil av banen.

– Ta med deg hele laget ditt, enten om det er guttelag eller jentelag. Hallen skal fylles og vi skal gi Kolstads stjerner kamp og ikke minst er det ikke så ofte at Ekeberghallen fylles opp av verdensstjerner slik det blir søndag, avslutter Bækkelaget-trener Jørgen Laug.