NY ÆRA I GRENSEBYEN: – Et stolt øyeblikk – Norsk Topphåndball
Halden Arena ble innviet forrige søndag mot Kolstad. Halden tapte kampen, men kan vinne sin egen fremtid om klubben klarer å utnytte muligheten den nye storstua gir.

NY ÆRA I GRENSEBYEN: – Et stolt øyeblikk

Forrige søndag ble nye Halden Arena innviet med folkefest og Kolstad som gjester. Et startskudd for en ny æra for topphåndballen i Halden, spår og håper klubbens daglige leder – men en ny storhall skaper ikke resultater av seg selv. For i Halden skal det jobbes hardt fremover.

– En toppsatsing med base i gamle Remmenhallen hadde ikke vært mulig for oss å fortsette med. Mellomløsningen i Tistedalshallen var et steg opp, men med en tilskuerkapasitet på 720 var heller ikke godt nok med tanke på det som som kreves på dette nivået i 2024.
Det sier Haldens daglige leder Kine H. Holmstrøm. Forrige søndag var startskuddet for det håndballentusiastene i Halden håper var startskuddet for en ny æra i grensebyen. Derfor var det mange frivillige, spillere og alle som er glad i Halden Topphåndball som kjente på en ekstra stolthet da Halden Arena ble innviet mot Kolstad forrige helg. 10 år ventetid var over.

– En fullsatt hall var et stort øyeblikk for oss. Da guttene ledet mot Kolstad etter tjue minutters spill ble håpet om en bedre fremtid enda sterkere. Denne hallen gjør det mulig å se fremover. Etter den økonomiske redningsoperasjonen i 2022 har vi kommet oss opp i knestående. Nå ser vi frem til å reise oss, komme oss på to bein, utvikle klubben videre og ta nye steg fremover. Nå ligger rammene der og nå er det opp til oss hva vi får til i årene fremover, fastslår daglig leder Kine H. Holmstrøm til topphandball.no.

Kine H. Holmstrøm, daglig leder i Halden er fornøyd med at ti års ventetid er over. Nye Halden Arena ble innviet med hjemmekamp mot Kolstad sist søndag.

Signal-signering

Med dels oppsiktsvekkende små budsjetter har Halden sesongen etter sesong har levert sterke, sportslige prestasjoner i REMA 1000-ligaen. En stor del av æren kan sendes til trener Jan Thomas Lauritsen og assistenttrener Sigvald S. Andreassens evne til å finne gull der andre klubber har ikke åpnet døra. Hver sommer har klubben hentet talenter og spillere på lavere nivåer i Sverige og Danmark. I retur har spillerne takket for tillitten ved å blomstre i Halden-trøya, før spillerne har forlatt klubben sesongen til fordel for mer lukrative kontrakter i andre klubber. Om ikke det skulle være nok har klubben tabloid sagt nærmest vært en hoffleverandør av daglige ledere til Elverum.

Spillere som Rasmus Bech, Lars H. Jacobsen, Rasmus Carlsen er blant de mange spillerne som hadde sitt første stoppeted i norsk håndball nettopp i Halden. Ekspertene har klødd seg i hodet hver sommer når spørsmål om Haldens kvaliteter kommende sesong er nok til å redde plassen i REMA 1000-ligaen. Spådommene er stort sett gjort til skamme.

Jan Thomas Lauritzen og Halden må fortsatt jobbe knallhardt for hver krone, men går våren som klubbens daglige leder Kine H. Holmstrøm planlegger kan spillertroppen i stor grad fortsette også neste sesong uten de helt store endringer gjennom sommeren. Foto: Hans Petter WilleMilepæl

– Derfor var det en milepæl for oss da vi for to uker siden offentligjorde at en av våre viktigste spillere har re-signert for oss, sier Holmstrøm videre.
Klubbens solide, danske målvakt Nicolai Neupart fortsetter i klubben selv om tilbudene har vært solide i større klubber.

– Det er vel ingen hemmelighet at Elverum snuste på ham midt i sesongen og et navn mange klubber har hatt på blokka. Vi vet at han har hatt bedre tilbud enn vi kunne tilby. Likevel valgte han å bli klubben fordi han tror på prosjektet. Hans signatur er et signal om at Halden ikke lenger er en klubb å være på gjennomreise i, men også en klubb å utvikle seg videre i. At han valgte å bli var skikkelig godt, sier en ærlig Kine H. Holmstrøm.

Arbeid, arbeid, arbeid

For selv om Neupart er med videre og Halden Arena endelig er åpnet og innviet, ser Holmtrøm mye hardt arbeid og en nødvendig holdningsendring i Halden som helt nødvendig for at nye steg i det hele tatt skal være mulig.

– Nå har vi endelig muligheten for å bygge en klubb, tjene penger på hver hjemmekamp og ikke minst skape et bedre produkt for publikum og næringslivet. Håndballen har tradisjonelt vært nummer 3-idretten bak hockeyen og fotballen. Det betyr at kampen om å få med næringslivet er hard. VI håper den nye arenaen skal bidra til å løfte toppsatsingen. For det skjer utrolig mye bra bak Halden Topphåndball. Vi skal ha frem lokale talenter og der er Jan Thomas og Sigvald gode til å gi talenter troen, fortsetter hun engasjert.

Kvintett-signering

For arbeidet mot å beholde spillerne de neste sesongene går inn i sluttfasen. Talentene banker på døra kvintetten Eskild H. Sterri, Tobias Bystrøm, Mats Hansen, Isak Bakkerud og Linus M. Johansen (2003/2004-modeller) har alle skrevet langtidskontrakter med haldenserne. Klubbens største profiler, forsvarsbautaen Kristoffer S. Henriksen og Mounir Chehri, er de neste klubben skal gå i forhandlinger med. Om alt går etter planen kan Halden for første gang på en årrekke møte en ny sesong uten store omveltninger i spillertroppen.

– Vi er fortsatt kun én ansatt i administrasjonen og mye faller på min rolle, men vi er i gang med å se en fremtid stadig flere tror på. Vi merker det spesielt blant de frivillige og alle som løfter Halden med små og store bidrag.


TV-kamper

– Folk er mer nysgjerrige på det vi holder på med. Håpet er at næringslivet også vil se og oppleve at den nye arenaen gir muligheter for flere direktesendte kamper på TV2-kanalene, bedre reklameforhold og enda mer engasjement med høyrere tilskuertall. Vi har en presset økonomi, men det er kun hardt arbeid på alle fronter som skaper resultater.

Nå skal vi bruke resten av sesongen til å lære oss den nye arenaen med alle de mulighetene som er. Nå er vi en klubb som har håp om å komme til sluttspillet vært år. Ser vi noen få år frem i tid håper jeg Halden er en klubb som har stabilisert seg et hakk opp – med 5.- og 6.plasser som en naturlig målsetting, avslutter Holmstrøm overfor topphandball.no.

Neste gang Halden inviterer til fest i flotte Halden Arena, som har en totalkapasitet på 2300 inkludert spillere og frivillige, er mot Nærbø 27. februar.

For noe er i ferd med skje i grensebyen.

Halden møter Sandnes på bortebane kommende onsdag.