MATIC: – Det trodde vi forrige sesong også – Norsk Topphåndball
Mario Matic og ØIF Arendal har et Halden-kompleks. Onsdag kan trenden snu. Foto: Sportsfotografen/Helge N. Olsen

MATIC: – Det trodde vi forrige sesong også

Når Mario Matic og et ØIF Arendal-mannskap i flytsonen løper ut i Tistedalshallen onsdag kveld, er det med respekt i blikket for et Halden som også er i dytten.

– Nå har vi vel ikke vunnet over Halden på to år. Derfor nytter det fint lite å si at vi er et bedre lag enn dem, men vi må vise det i praksis med å bryte denne trenden mot Halden, fastslår ØIF Arendal-playmaker Mario Matic til topphandball.no.

Trodde

Før Halden tok med seg eskene og forlot den «gamle gymsalen» Remmenhallen i fjor, var nettopp «den gamle gymsalen» et yndet sted for fortvilelse for mange REMA 1000-ligalag. Matic er ærlig på at han og medspillerne trodde Halden-spøkelset ville forsvinne med «gymsal»-komplekset mange lag har slitt med, men den gang ei ble historien da Rakkestadhallen var åsted for tilsvarende bortekamp sist sesong. Da endte turen til svenskegrensa med 31-21-tap – i en sesong ØIF Arendal-spillerne ser ut til å ha lagt i glemmeboka.

For denne sesongen har ting gått meget bedre på Sørlandet. Før onsdagens match ligger Matic og ØIF Arendal på 5.plass (19 poeng), med Halden på plassen bak (14 poeng). Det skiller kun to poeng opp til serieleder Runar og Kolstad. To poeng skiller de fem topplagene før onsdagens runde.


– Før kampen der borte forrige sesong var vi sikre på at fordelen Halden hadde opparbeidet seg i Remmenhallen ville falle bort, men slik gikk det ikke. Vi vet at det blir en knalltøff kamp mot Halden-lag som spiller smart. Danskene (red.anm: Mikkel Kristian Madsen og Benjamin Holm) og særlig målvakt Neupart leverer bra for dem. De har blitt enda skarpere med Henriksen (red.anm: Kristoffer) som sjef bakerst der, sier Matic vel vitende om at Jan Thomas Lauritzens menn også brakte Matic og ØIF effektivt ned på jorda etter uavgjort borte mot Kolstad i serieåpningen.

Mario Matic vil gjerne smile slik onsdag kveld etter bortekampen mot Halden. Foto: Sportsfotografen/Helge N. Olsen

Tap 29-30

Med 29-30 tapet hjemme i storstua i Arendal i september å se tilbake, legger ikke Matic skjul på at han er lei av statistikken mot haldenserne.
– Vi må glemme å tenke på den statistikken som har vært. De kampene er historie. Vi må og skal kun tenke på vårt eget spill. Vårt spill har gitt oss flere poeng enn forrige sesong og det er det eneste fokuset som er riktig å ha for oss å ha. Vi vet det blir knalltøft. Vi har mye å bevise mot dette Halden-laget, mener Matic.

Bakspilleren slet gjennom brorparten av vårsesongen med lyskeskader. God opptrening og gradvis mer spilletid utover høsten har gjort Matic godt.

– Jeg har en helt annen følelse nå enn i begynnelsen av sesongen. Lyskeskaden hemmer meg ikke lenger nå. At vi har byttet på spilletiden som vi har gjort, har gjort meg bra. Jeg kjenner meg fit, fastslår han.
Når ØIF Arendal er ferdig med fighten i Tistedalshallen onsdag kveld, rettes fokus mot Kolstad som gjester Arendal lørdag ettermiddag.

– For oss er Halden den viktigste kampen å vinne før vi tar ferie. Den må vi vinne for å oppretteholde flyten. Det blir uansett ikke krevende å omstille seg til ny kamp til helga. Halden først, svarer og avslutter Mario Matic.

For bevisbyrden ligger på ØIF Arendal onsdag kveld.

PS: Halden vs. ØIF Arendal har kampstart klokken 18:00 i Tistedalshallen.