Slik blir Norges mellomrunde i EM – Norsk Topphåndball
Norges keeper Torbjørn Sittrup Bergerud og Sander sagosen jubler for 32-21 seieren i den første gruppespillkampen mellom Norge og Polen i håndball-EM i Mercedes-Benz Arena i Berlin torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Norges keeper Torbjørn Sittrup Bergerud og Sander sagosen jubler for 32-21 seieren i den første gruppespillkampen mellom Norge og Polen i håndball-EM i Mercedes-Benz Arena i Berlin torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Slik blir Norges mellomrunde i EM

Norge går inn i mellomrunden med null poeng, men håpet om semifinale er ikke begravet selv om gruppespillet ble en skuffelse. Portugal er første motstander i gruppe 2 i mellomrunden i EM.

Jonas Willes menn har en dag på seg til riste av skuffelsen mot Slovenia mandag kveld. For allerede onsdag er det nye ark og fargestifter for det norske laget. Det har skjedd større undre tidligere enn at et lag som har med null poeng i mellomrunden makter å ta seg videre til semifinale. Det er mye som skal gå Norges vei, men den viktigste veien skaper man selv – nemlig ved å vinne egne kamper.

Onsdag er Portugal motstander når Norge flytter seg til Hamburg. Portugal har heller ikke med seg poeng inn i hovedrunden. Portugal tapte som forventet i gruppespillfinalen mot Danmark mandag kveld med 37-27. Kampen er berammet til kl. 15.30.

Fredag står Nederland for tur i Berlin. Staffan Olssons menn tapte gruppespillfinalen mot Sverige mandag kveld med minst mulig margin 29-28 mandag kveld. Luc Steins & co tar som Norge og Portugal ikke med seg poeng inn i hovedrunden. Norge slo for øvrig Nederland 38-35 i Golden League før EM. Kampen er berammet til kl. 18.00.

Søndag står EM-favoritt Danmark for tur i Berlin. Danskene er tre ganger verdensmester, men har ikke lykkes i EM de siste årene. Mikkel Hansen & co gikk som ventet inn i mellomspillet med full pott uten de store problemene. Norge spilte for øvrig uavgjort mot Danmark i Golden League før EM. Kampen er berammet til kl. 20.30.

Mellomrunden avsluttes tirsdag 23. januar mot Glenn Solberg og Sverige. Sveriges norske landslagstrener og Sverige måtte helt i kjelleren mot Nederland mandag kveld for å sikre seier og førsteplassen i gruppa. Kampen er berammet til kl. 20.30.

De to beste lagene i gruppe 2 i mellomrunden går videre til semifinale. Finalespillet spilles i Køln 26.-28. januar.

PS: Gruppespillet i de tre øvrige gruppene i EM avsluttes tirsdag kveld. Klassikeren Frankrike vs. Tyskland sendes på TV3 klokken 20:30, mens balkan-klassikeren Serbia vs. Montenegro har avkast klokken 18 på samme kanal.

Med forbehold om endringer.

Oversikt over alle kampene i mesterskapet