SKOVLI: – Vi har selvsagt ikke gitt opp håpet – Norsk Topphåndball
Sondre Skovli. Foto: Roy Johnsen/DHK

SKOVLI: – Vi har selvsagt ikke gitt opp håpet

En av Drammens unge kometer denne sesongen, Sondre Skovli- som tirsdag ladet opp på utradisjonelt vis, har ikke gitt håpet om medalje i REMA 1000-ligaen. Torsdag venter ustabile Bergen i Drammenshallen.

– Vi har selvsagt ikke gitt håpet om å ta bronse, men tre poeng på fire kamper skiller oss og ØIF Arendal. Vi tenker ikke så mye på hvordan tabellen ser ut. For oss er det viktigst å spille på oss mer selvtillit på slutten her og sikre oss et best mulig utgangspunkt før sluttspillet, sier Sondre Skovli som sammen med David W. Haugstvedt og August Oma har fått mye tillitt -og imponert kraftig – for «Nye Drammen» utover i sesongen.

Tillit

Skovli skryter av Drammen-trener Kristian Kjelling som har gitt ham og ungguttene tillit til å vise seg frem, stå på banen i lange perioder og ikke minst vist sterk tro på Skovli og ungguttenes ferdigheter. Drammen har som kjent vært gjennom en økonomisk hestekur det siste året. Mandag la Drammen frem et overskudd på 100.000 for 2023.

Året før styrte klubben mot konkurs. I tur og orden har André B. Kristensen, Esoen G. Våg og sist Sindre Aho fått proffdrømmen oppfylt. Det har bidratt til mindre lønnsutgifter og færre etablerte toppspillere. Sjansen har Skovli og resten av de unge stjerneskuddene tatt imot med begge hendene. Kjelling innrømmet overfor TV2 Sporten mandag at snuoperasjonen har gått ut over den sportslige satsingen.

– I lang tid har dette gått ut over det sportslige. Vi har måttet selge spillere for å redde økonomien, og vi har solgt oss fra topplasseringer, sa Kristian Kjelling til TV 2 mandag. Likevel spiller drammenserne om en 4.plass – og mulig bronseplass – i REMA 1000-ligaen.

Eventyr

Skovlis utvikling i Drammen-trøya har vært for et lite eventyr å regne denne sesongen. Det var ikke planen i august i fjor.

– Nei, så langt derifra. Da jeg pratet med Kjelling før sesongen, fikk jeg beskjed om at denne sesongen skulle bli en læresesong uten forventning om mye spilletid. Noen skader og Sindre (red.anm: Aho) som dro i høst har skapt en mulighet for meg. Meg og de andre ungguttene har vært nødt til å stå i det, sier Skovli som har hamret inn 80 kasser så langt denne sesongen.

En ting er tilliten Skovli har fått i det defensive spillet, en annen er tilliten fremover.
– Jeg startet på linja for Rammel (red.anm: Kristian), men har mest lyst til å være bakspiller. Jeg er overrasket over at det har blitt så mye spilletid fremover som det har blitt. Ønsket mitt er helt klart å være en toveisspiller. Det har vært en utrolig sesong, mener han.

Badstu og isbad

Da topphandball.no snakket med Skovli tirsdag kveld, hadde han just isbadet og sittet i badstu. For kroppen må behandles pent.
– Deilig! Så enkelt er det, humrer han.
Enda mer deilig kan det bli hjemme mot Bergen i morgen torsdag. Bergenserne flyr høyt etter opprykket, men kjemper med nebb og klør for en plass i sluttspillet.

–  Bergen slo ØIF Arendal for noen uker siden, noe som viser toppnivået deres. Vi må være på jobb for å ta dem. De har mange solide spillere, mener han.

– Hvor store favoritter er dere egentlig?
– Bergen svinger i prestasjonene og det samme gjør vi. Bergens toppnivå er så høyt at de kan henge med alle lagene i REMA 1000-ligaene, men poengene skal vi beholde.

– Og da passer det fint med isbading for å holde hodet kaldt mot kjekke bergensere?
– Det passer perfekt, avslutter en lattermild Sonde Skovli til topphandball.no.

Torsdagens batalje i Drammenshallen har avkast allerede klokken 17:30. Runar ligger på samme poengsum (29) som Drammen før serierunden onsdag og torsdag. Runar gjester Elverum onsdag kveld, mens ØIF Arendal som innehar bronseplassen spiller mot Sandnes borte torsdag. ØIF Arendal har 32 poeng før runden.