Nærbø: – Viktige poeng med hjem fra Bergen – Norsk Topphåndball

Nærbø: – Viktige poeng med hjem fra Bergen

Etter en tettpakket oktober har kampprogrammet roet seg betraktelig for Nærbøs håndballherrer. Før lørdagens kamp i Åsane Arena var det halvannen uke siden spillerne akslet drakta sist da KRS Topphåndball ble slått på hjemmebane. Når det i tillegg har vært et utenomsportslig fokus på Nærbø de siste ukene var det flere som var spente på sesongens første returoppgjør mot bunnlaget Viking TIF.

Og det så ut som de som hadde vært spente på lørdagens kamp skulle få rett da kampen ble blåst i gang, for de hvitkledde Nærbøspillerne så ikke ut som de hadde møtt på jobb. Om det var savnet av en skadet Gustav Bergendahl og Lars Sigve Hamre i forsvaret eller om bussturen til Bergen fortsatt satt i kroppen er vanskelig å vite.  Heldigvis var Nærbøs målvakt Halvor-Elias Nærland klar fra start. På det meste var han oppe i nærmere 60% redninger, noe som hjalp godt når jærbuenes angrepsspill bestod av skuddbom og tekniske feil. Tretten minutter ut i omgangen ledet Viking TIF 5-3 – heldigvis ble treffprosenten bedre inn mot pause og selv om hjemmelaget satte inn omgangens siste mål kunne Nærbø gå til pause med 4-måls ledelse.

Nærbø supportere kunne lett kåres til vinnere av tribunen i Åsane Arena og de fleste tenkte nok at i andre omgang kom deres lag bare til å bygge videre på ledelsen.  Helt sånn ble det ikke, for Viking TIF kjempet seg inn i kampen igjen ved to anledninger, først til 15-16 og så til 20-21 med femten minutter igjen på klokka.  Tord Haugseng hadde slett ikke tenkt å reise poengløs hjem fra byen blant de syv fjell og satte til slutt inn like mange av Nærbøs mål lørdag ettermiddag. Godt var det også å se begge Nærbøs høyrekanter tilbake på banen – Theodor Svensgård stod bak seks mål og Tord Aksnes Lode banket inn tre fulltreffere etter en flyver og to straffer.

Selv om hjemmelaget satte inn kampens fire siste mål hadde Nærbølaget tilsynelatende god kontroll på seieren. De mange Nærbø-supporterne på tribunen kunne til slutt juble mens sluttresultatet 27-31 blinket på tavla og 2 nye viktige poeng. Med de to poengene klatrer Nærbø over nabo Sandnes på tabellen.  Samme lag er motstander i Nærbøs siste hjemmekamp før juleferie og  mesterskapspause. Billettene til lokaloppgjøret er allerede sluppet og vi håper det blir #fullhall i lokaloppgjøret 20.desember! Før den tid skal Nærbøguttene til Elverum og Terningen Arena lørdag 16.desember.