Elverum senket Haslum i El Clasico! – Norsk Topphåndball

Elverum senket Haslum i El Clasico!

«El Clasico» er kjent for å bli en tett og jevn batalje ved hver eneste anledning, og denne gang virket heller ikke å være noe unntak. Innledningsvis brukte både Elverum og Haslum tid til å ta og føle på hverandre, og finne ut hvor temperaturen lå.

Tøffe taklinger og kraftfulle dueller hørte med. Begge lag valgte å kjøre ned tempo de første fem minuttene, og så ut til å ville spille i etablert angrep. Haslum ledet stort sett med ett mål de første fem, helt til Morgen Nergaard begynte å plukke noen enkle redninger. Da kunne Elverum gå opp til 7-5 ved en nydelig lobb fra Sindre Heldal etter snaue ti minutter.

En som definitivt koser seg når han spiller mot Haslum, det er Morten Nergaard. Etter 16 minutters spill kunne kommentator informere om at legenden hadde en redningsprosent på 40! Da hadde hjemmelaget kommet seg fire mål foran på stillingen 11-7. Når Kasper Lien kontret inn 13-8 så Skarpsno seg nødt til å legge det grønne timeout-kortet, og be om en prat med sine gutter.

Det var midlertidig Elverum som mest igjen for den timeouten. Fire minutter senere kunne Tobias Grøndahl sette sitt første straffekast for dagen, og økte ledelsen til 16-8. Til Haslum sin store fortvilelse, så stod fortsatt Morten Nergaard bakerst hos Elverum og reddet baller. Fra både 9 og 6 meter reddet ringreven baller. Den aller fineste redningen var en vakker parade etter skudd fra linjespiller, og Terningen Arena hyllet Nergaard med dagens høyeste jubel. Med fire minutter igjen av omgangen reddet han også et straffekast fra unge Even Haugli, og Elverum var foran 18-9.

Haslum fikk inn en liten sluttspurt i førsteomgang, og fikk minsket Elverums ledelse. Da Nergaard reddet det siste skuddet fra Lasse Sunde Lid, kunne lagene gå til pause på stillingen 19-12 til Elverum.   Starten av andre omgang gikk litt som den første. Lagene scoret annenhver gang, og avstanden mellom lagene holdt seg på 7-8 mål. Unøyaktighet hos Haslum, samt dyktighet hos hjemmelaget gjorde at Elverum først ni minutter ut i andreomgang var 10 mål foran, 26-16. Da så Skarpsno seg nødt til å be om timeout for andre gang denne kvelden.

Haslum-treneren får på en måte svar fra sine gutter, da avstanden til lagene stadig er på 10 mål. Når Kasper Lien lager et tvilsomt straffekast og får en tominutters utvisning, kommer Haslum seg igjen ni mål bak. I neste Haslum-angrep ble det også gitt straffekast, og Nicolaus hos Haslum kunne redusere Elverums ledelse til åtte mål. Stillingen var 28-20 ved halvspilt andreomgang.

Klokken viste 18.56 da Børge Lund tok en timeout for å prate med sine spillere. Da hadde Wiig i Haslum-målet hatt en sterk periode, og Elverum-spillerne fikk beskjed om ta seg tid i skuddøyeblikket. Peter Lukacs svarte på timeouten med å dundre et skudd fra bakken i mål, og Elverum var ni mål foran med ti minutter igjen av kampen. Morten Nergaard avsluttet kampen med en kvalifisert redning, før han gikk på benken og ble erstattet av unge Scott Wolkoff i Elverum-målet.

Unggutten fikk vist seg frem i Elverum-målet, og fikk med seg noen redninger. Flere av ungguttene fikk også vise seg frem i sluttminuttene. Theodor Starck og Eirik Sølost var på banen i sluttminuttene, sammen med Søbakken-gutten Simen Søgaard.

Begge lag innså mot slutten at kampen var avgjort for lenge siden, og kampen ebbet ut til en klar hjemmeseier. Eirik Soløst fikk æren av å sette kampens siste syvmeter, og takket for tilliten med å flikke ballen over Wiig.

Kampen endte 37-26 til Elverum, etter at hjemmelaget hadde stålkontroll denne kvelden. Antonio Serradilla endte opp som Elverum sin beste spiller denne kvelden, etter å ha blitt kampens toppscorer med syv mål.