Målrikt, effektivt, underholdende – Norsk Topphåndball

Målrikt, effektivt, underholdende

Etter å ha slått PSG hjemme i Trondheim Spektrum, møtte «hverdagen» oss med en alt annet enn imponerende kamp mot Haslum. Dagens retur til REMA 1000-ligaen etter Champions League-kamp ble en helt annen og hyggeligere opplevelse. 

Morsomt nok var det også at vi langt på vei viste at Aalborg-kampen var noe i nærheten av en trykkfeil. For i ettermiddag mot Bækkelaget trykket kolstadguttene virkelig på – til drøyt 2000 tilskueres begeistring i Kolstad Arena. 

-Vi spilte på oss litt godfølelse etter den ikke gode kampen mot Aalborg, og det var viktig. I tillegg til å vinne var det i dag ekstra viktig å vise at vi kan spille god håndball – og det gjorde vi i dag, sa Sander Sagosen. En annen sentral aktør – som i dag satt på tribunen og så sine lagkamerater, var Gøran Søgard Johannessen. En litt brysom akilles var grunnen til det – ingen grunn til å risikere noe før onsdagens bortekamp i Champions League, mot THW Kiel. Gøran likte det han så: 

– Dette var veldig godkjent. Vi fikk fart i spillet og var veldig effektive, og det har ikke vært slik i en del kamper. Så var denne kampen en veldig viktig bekreftelse på at vi kan spille god håndball. Vi fikk også rullert godt på spillerne. Bækkelaget hang godt med det første drøye kvarteret – til 9-8, men så dro vi sakte, men sikkert ifra – til pauseledelse, 20-12 og til overbevisende 42-24-seier. På 183 eliteseriekamper har vi bare fire ganger tidligere scoret 40 mål eller mer.
Her er mer som vi gjerne kan notere på pluss-siden: 

* Vi hadde 84 (!) prosent uttelling på skudd. Jeg tror neppe vi har hatt noe tilsvarende i en eliteseriekamp. (Bækkelaget hadde 49% uttelling)

* Alle spillerne (12) som var i angrepsaksjon scoret. (Magnus Abelvik Rød sto på kampkortet, satt på innbytterbenken – hele kampen. I Kiel onsdag er han forhåpentligvis i aksjon)

* Tekniske feil har det vært litt for mange av hittil i sesongen. I dag noterte jeg fem, og det er godkjent pluss.

* Vi vant keeperkampen overlegent. Torbjørn sto førsteomgangen og stoppet 10 skudd, blant annet en syvmeter. Lars overtok den siste halvtimen og reddet åtte.

* Flere av spillerne som i Champions League som regel drar det tyngste lasset, fikk sjansen til å sitte på benken lenger enn det som er vanlig. 

Publikum på «Folkets Kamp» fikk mange aksjoner å applaudere for. Det absolutte høydepunktet, etter min mening i alle fall, kom etter ca. 50 minutters spill og på stillingen 34-20. 

Angrepet startet med litt søkende pasningsspill. Så angrep Simen Lyse på venstreback, gjorde en piruett før han sendte ballen til Magnus Langeland i midtback-posisjon. Magnus presset på og sendte kula videre til Aksel Hald som leverte ballen utover mot høyre, bak ryggen og nesten bare med en liten tøtsj ut til Erlend Johnsen. Og Erlend våget vel ikke annet enn å score – og det gjorde han! Vakkert kollektivt! 

Så var det nok noen minuser å sette på blokka, men det var ikke det viktigste i ettermiddag. 

Jeg tror det kan komme til å gå skikkelig bra i Kiel på onsdag – med også Gøran og Magnus Abelvik Rød på banen. 

FAKTA
KOLSTAD – Bækkelaget 42-24 (20-12)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena 
Tilskuere: 2022
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 5, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 5, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 5, Gabriel Setterblom 5, Magnus Langeland 2, Henning Limstrand 3, Magnus Gullerud 2, Simen Lyse 7, Sigvaldi Gudjónsson 4, Erlend Johnsen 1, Simon Kvam 1, Magnus Abelvik Rød (kom ikke på banen) 
Toppscorer Bækkelaget:
Jens Plougstrup 7
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min. – Bækkelaget: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars R. Skaug / FOTOLARS