Henny Reistad storspilte da Norge vant mot Østerrike – Norsk Topphåndball

Henny Reistad storspilte da Norge vant mot Østerrike

Henny Ella Reistad var sentral da de norske håndballkvinnene utklasset Østerrike 45-28.

I VM-kampen mellom Norge og Østerrike i DNB Arena hadde Norge en fantastisk start og tvang Østerrike til å ta en tidlig time-out.

Norge slapp Østerrike til litt for enkelt midtveis i omgangen, men de kom tilbake og hadde en syvmålsledelse ti minutter før pause. Til pause ledet Norge 21-12, med Henny Ella Reistad som markerte seg med åtte mål på åtte forsøk i løpet av de første 22 minuttene i første omgang.

– Henny Ella Reistad gjør akkurat som hun vil. Hun skyter fra distanse, tar dueller og trykker til hele veien. Hun gjør alt og er verdens beste håndballspiller, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele i pausen.

Kaptein Stine Bredal Oftedal noterte seg for 10 målgivende bare i 1. omgang.

I andre omgang fortsatte Norge å dominere, med gode forsvarsaksjoner og en herlig innsats fra alle spillerne. Ti minutter etter pause var stillingen 30-17.

Alle utespillerne som kom på banen for Norge, kom på scoringslisten.

Norge avslutter gruppespillet mot Sør-Korea søndag.

Søndagens kamp starter klokken 20:30, og den kan sees på TV3 og Viaplay.