LEA KNUTSEN: – Jeg går på banen med den lille kroppen jeg har – Norsk Topphåndball

LEA KNUTSEN: – Jeg går på banen med den lille kroppen jeg har

Etter en trøblete start på sesongen, leverte Runar-spiller Tord Lea Knutsen (21) en oktober måned til tjue i stil. Torsdag ble han belønnet med prisen Skarpnes Månedenes spiller i REMA 1000-ligaen. Utnevnelsen kom som et sjokk på 21-åringen.

– Denne utmerkelsen kom litt sjokkerende på meg. Det må jeg innrømme, fortelle en storfornøyd Tord Lea Knutsen til topphandball.no.

Dagen derpå

For prisen som Skarpnes Månedenes spiller har han ikke vunnet tidligere. Etter september måneds prestasjoner var det lite som tydet på forvandlingen både ham og Runar-spillerne opplevde i oktober skulle skje. Høydepunktet i oktober for jærbuens del var oppgjøret mot Halden 1. oktober. Åtte mål, prisen som banens beste spiller og seier ble fasiten.
– Etter at vi slo Kolstad uka tidligere, løsnet nesten alt, sier han om egen og lagets innsats sist måned.

I september var det Elverums playmaker Tobias Grøndahl som fikk den gjeve prisen som Skarpnes Månedens spiller. Fellesnevner: De to bakspillerne ruver ikke i høyden, men en «liten hevn» mot håndballens giganter mener han prisene ikke er.

– Verken Tobias eller meg går inn på banen som giganter i høyden, men som raske og kjappe spillere.

Jeg går på banen med den lille kroppen jeg har og det gikk ganske bra i oktober måned. For det er veldig gøy å bli lagt merke til for prestasjonene mine. I tillegg betyr en slik pris at navnet mitt nevnes flere ganger og folk får kanskje opp øynene for meg. Veldig gøy, men en hevn mot de store, fysiske gutta er det ikke, humrer han.

Ketchup-effekt

I oktober måned står han med 31 mål på fem kamper, som gir et snitt på 5,6 scoringer i hver kamp i oktober. Uttellingsprosenten lå på småpene 70,5%. Om ikke det var nok, serverte jærbuen sine lagkompiser i Runar Sandefjord ikke mindre enn 28 målgivende pasninger.
 – Etter Kolstad-seieren i slutten av september fant vi flyten og siden har vi ikke sett oss tilbake, mener han.

For det er en forskjell på hans gamle tilværelse i Sandnes og dagens i Runar Sandefjord.
– Skulle jeg bli noe større i håndballen måtte jeg søke et nytt miljø med bedre matching. For meg var vårens valg om å flytte ut av distriktet og til en større klubb nødvendig. Da jeg fikk sjansen, måtte jeg hive meg.

Jeg angrer ikke for å si det slik, sier 21-åringen fornøyd. Foruten prestasjonene som sikret ham prisen som Skarpnes Månedens spiller for oktober i REMA 1000-ligaen, går tømreren på videre som student på teknisk fagskole i Sandefjord.

– Det går i ett for å si det forsiktig, men jeg trives med dette, sier han og trekker frem læringen og inspirasjonen han henter ut i hverdagen i Runarhallen.

– Jeg henter inspirasjon fra klubbens erfarne spillere og en blanding av Kennie og Bård (journ.anm: Boysen og Tonning, trenere). Det er en profesjonell klubb med solid kultur dette her, skryter han.

Men for prestasjonene i oktober er det Tord Lea Knutsen som skal ha skryt.
– Det var en skikkelig god måned, medgir han igjen.
Og slik skal det fortsette, skal vi tro bakspilleren.

– Vi sikter oss på bronseplassen i REMA 1000-ligaen, men det blir knalltøft, avslutter Tord Lea Knutsen overfor topphandball.no på telefon hjemme fra Jæren.

Der skal han feire den gjeve prisen sammen med gamle kompiser i Nærbø.