SISTE: Myrhol overtar norsk toppklubb! – Norsk Topphåndball
Norges Bjarte Myrhol under kvartfinalen i OL Tokyo 2020 håndballkampen for herrer mellom Danmark og Norge i Yoyogi National Stadium. Fra sommeren av blir håndballegenden trener i Runar Sandefjord. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

SISTE: Myrhol overtar norsk toppklubb!

Mandag morgen ble det kjent at landslagslegenden Bjarte Myrhol vender tilbake til norsk håndball. TV2s håndballekspert Bent Svele karakteriserer returen som et skup.

– Siden tre måneder etter at jeg la opp har det vært en stor drøm å bli håndballtrener, forteller Myrhol til TV 2 Sporten mandag morgen om det som blir hans nye håndballtilværelse – som hovedtrener i Runar Sandefjord.

Runar Sandefjord

Etter 18 i utlandet, fordelt på Tyskland, Danmark og Ungarn, vender Oslo-gutten hjem til byen han ble «voksen» i som håndballspiller i Sandefjord. Myrhol la opp etter en særdeles innholdsrik håndballkarriere etter OL i Tokyo for to år siden. Myrhol er også oppstarter av håndballappen Learn Handball og har i en årrekke vist et tydelig engasjement for barn, unge og trenerutvikling. Fra sommeren av bytter han altså ut Danmark med hvalfangerbyen og Runar Sandefjord. Myrhol forteller videre til TV2 Sporten at det har vært flere tilbud om trenerjobber de siste årene.

– Flere av de tilbudene som har kommet underveis på trenerjobber har jeg avslått med en gang, fordi det har ikke passet med familiens verdier. Jeg hadde jo avskrevet Runar, fordi jeg visste at de hadde et satt trenerteam, forteller Myrhol til TV2 Sporten.

Det sier den tidligere, folkekjære landslagsstrategen med bakgrunn i at Runar Sandefjord i utgangspunktet var godt forspent med Leif Gautestad og Bård Tonning på trenerbenken. Førstnevnte er som kjent sykemeldt etter å ha fått ryggprolaps i sommer.  

Tente ilden

Samtalene med Myrhol startet før Gautestads ulykksalige problemer. Ifølge TV2 Sportens opplysninger var det samtaler før sommeren om at inneværende sesong kunne ha blitt den siste for Gautestads vedkommende. Myrhol ble kontaktet og siden har tankene hans fått fart på seg.

– Det var litt som om ilden ble tent. Fra den dagen så har jeg hatt en mega-motivasjon inni meg for å kunne drive med det jeg liker best og det er håndball, sier landslagslegenden som trer inn i trenerrollen for første gang. Jeg tror jeg kan bli ordentlig bra på det. Jeg går inn med selvtillit om at jeg tror jeg kan bli en flink trener. Når du jobber med idrettsfolk, så jobber du stort sett med folk som drømmer om å ville komme opp og fram. Det er utrolig motiverende å jobbe i det miljøet, sier Myrhol ifølge TV2 Sporten.

Skup!

TV2 Sportens håndballekspert Bent Svele har fulgt Myrhol fra kommentatorplass i en årrekke. Han tror Myrhols comeback i norsk håndball blir en suksess.

– Dette er et skup av Runar. Bjarte Myrhol har et fantastisk navn i håndballverden. Han har vært med på så mye i løpet av sin karriere og sitt liv, og jeg er helt sikker på at han har mye å komme med, sier Bent Svele til egen kanal.


Og selv står det – naturlig nok – ikke på ambisjonene for hans nye håndballiv fra sommeren av. – Runar ligger i sjiktet bak Kolstad og Elverum, men jeg hadde ikke tatt denne jobben om jeg ikke hadde hatt ambisjoner om å sikte på å komme nærmere og nærmere dem, sier Myrhol til TV2 Sporten. For det er liten tvil om at Myrhol passer godt inn i norsk herrehåndball – en REMA 1000-liga med stadig flere profiler av internasjonalt format.

Myrhol spilte 263 landskamper for Norge og satt inn imponerende 803 mål. Vestli-gutten har flest landskamper for det norske herrelandslaget. Foruten årene i moderklubben Vestli og deretter Sandefjord, spilte han for den ungarske toppklubben Veszprem, tyske Rhein Neckar Løven, Nordhorn og Kiel og danske Skjern.