Julie glitrer på håndballbanen etter to år ute med skade – Norsk Topphåndball
Foto: Arild Jacobsen

Julie glitrer på håndballbanen etter to år ute med skade

Julie Hattestad fikk en stor kneskade i november 2021 og var ute i to år før hun var tilbake på banen.  Hun har vist et imponerende nivå i sitt comeback og har sju mål i snitt pr kamp for sin nye klubb Nordstrand. 

– Det er gøy å være tilbake og jeg setter veldig pris på å spille igjen etter nesten to år ute med skade.  Jeg føler jeg ikke er helt tilbake der jeg var, men det kommer sakte, men sikkert, forteller Julie Hattestad (22). 

– Før jeg ble skadet i 2021 hadde jeg aldri vært ordentlig ute.  Nå var jeg plutselig lenge ute og fikk også beskjed om at det ikke var sikkert at jeg kunne spille håndball igjen.  Jeg føler jeg nå setter mer pris på at jeg faktisk kan dra på trening hver dag, spille kamper og alt det der.  Jeg var med rundt laget mens jeg gikk skadet, men det er noe annet ikke å kunne være med på treninger og gå og trene styrke i stedet for. 

Foto: Arild Jacobsen

Før skaden var styrken til Julie Hattestad duellspill.  Det var også på denne måten hun skadet seg.  Nå spiller hun på en litt annen måte med mer skudd utenfra og bruker mer spilleforståelsen og stuper ikke i alle luker lenger. 

– Det ligger kanskje litt underliggende som gjør at jeg er litt mer reservert på de tingene der enn jeg var før, bemerker hun.  –  Jeg tror at knærne tåler denne spillestilen bedre.  Nå føler jeg at jeg får brukt grunnskuddet mitt mer og har mer en playmakerrolle i laget.


Etter skaden i november 2021 hadde Julie en opptreningsperiode på et år.  Da hun endelig ble friskmeldt fikk hun en ny smell i kneet og ble operert på nytt i januar 2023.  Hun ble spilleklar i september i fjor og var med Oppsal i fem seriekamper før hun valgte å bytte til spill i 1. divisjon med Nordstrand for å få en mulighet til mer spilletid og mulighet til å bidra mye i et lag.

Klubbskiftet gjorde at hun for første gang spiller på samme lag som lillesøsteren Emilie.  Julie er toppscorer for Nordstrand mens søster Emilie følger hakk i hæl.

– Det er utrolig stas å få spille på lag med Emilie. Det har vært noe vi lenge har snakket om, så det er veldig gøy! Vi har ikke spilt sammen før, ettersom det er noen års aldersforskjell, men vi har alltid trent mye sammen. Hun blir bare bedre og bedre, så jeg nyter å spille ved siden av henne.

– Vi er nære og gode venner og Emilie betyr mye for meg.  Det er fint å kunne oppleve ting i sammen, både oppturer og nedturer. 


I kampene etter jul har Nordstrand to seire og tre tap.  To av tapene var ettmålstap.

– Resultatene har ikke helt gått vår vei så langt i 2024, selv om vi har spilt bra håndball. Vi har møtt flere av topplagene så vi forventet kanskje ikke å ta poeng der, men så har vi vært veldig nære.  Så det har vært noen kjipe tap hvor vi har ledet kamper og har mistet det mot slutten. 


Hva er det i spillet deres som gjør at dere er nære seier i hver kamp?

– Vi har jobbet mye med tempo og temposkifter på trening.  Vi spiller best når vi kan sette fart etter og kan spille hverandre gode.  Jeg føler vi har fått et bedre spill etter jul, sier playmakeren. 

– For min egen del føler jeg at jeg har kommet godt i gang håndballmessig etter skaden og får stadig bedre relasjon med lagvenninnene mine på banen.


I kampene mot topplagene Flint og Fyllingen var Osloklubben nære poeng etter tap 27-28 og 32-33.


Hvor bittert var det å tape de kampene?

– Det var veldig surt, det sitter i flere dager etterpå.  Men så må man forsøke å legge det bak seg, men det er ikke alltid like lett.  Det er kamper som vi egentlig har og at det skjedde flere ganger, vi må jobbe med den psykiske delen også. 

– Da vi møtte Junkeren i helga greide vi å holde på ledelsen helt inn.  Det var positivt for laget å få en sånn opplevelse også og ikke bare tape de jevne kampene, sier hun fornøyd.


Etter 18 serieomganger ligger Nordstrand på syvendeplass med 17 poeng.  På plassene foran ligger Fjellhammer og Fyllingen, også med 17 poeng.  Utleira på 4. plass har 19 poeng. 

Samtidig er det bare fire poeng til nedrykksplassen.

– 1. divisjon i år er veldig jevn, det er bare noen poeng fra nedrykk til topp fire.  De tre øverste lagene ligger litt for seg selv, men bak der er det veldig jevnt.  Vi er nødt til å vinne alle fire-poengs kampene fremover.

– Som mot Junkeren, hadde vi tapt den kampen hadde vi ligget veldig dårlig an.  Men siden vi vant ligger vi plutselig veldig godt plassert.  Hver kamp fremover blir viktig.  Det er gøy det, at vi har mye å spille om, smiler 22-åringen. 


Hva kan vi forvente av Nordstrand fremover?

– Man kan forvente mye energi og glede av oss fremover.  Vi har et godt miljø i laget og står godt i sammen og vi ønsker å fremstå fra vår beste side.  Jeg satser på at vi fortsetter å spille på det vi er gode på og setter fart og spiller god håndball.  Jeg håper vi avgjør de tette kampene og tar mange poeng fremover, sier Julie Hattestad avslutningsvis.