Foto: Lars Rune Skaug (Fotolars)

Helle om rollen som førstemålvakt: – Det er gøy å bidra!

I 3 sesonger var hun andremålvakt, men nå forventes det mer av Helle Kjellberg-Line i hennes nye rolle som førstemålvakt i Byåsen.  Med Annick Lipman ute med skade får Helle spilletid og er glad for å få tillit.

– Jeg opplever dette først og fremst som veldig lærerikt og det er gøy for meg å få mye spilletid, forteller Helle Kjellberg-Line (22).  – Det kom kanskje litt brått på at jeg ble førstemålvakt, men det er dette jeg trener for hver dag, og jeg har lyst til å bidra.

Foto: Lars Rune Skaug (Fotolars)


Helle har vært eneste målvakt i flere kamper i høst og Byåsen har også hatt målvaktstrener Kari Aalvik Grimsbø med i lagoppstillingen så Helle har hatt en backup.  Annick Lipman har stått mest de siste sesongene og Kjellberg-Line har vært en god makker og har ventet tålmodig på at hun skulle få mer mulighet i kamp.  Lipman var også skadet i oppkjøringen så Byåsens nye førstemålvakt har fått tid til å omstille seg til en ny rolle i laget denne sesongen. 

– Jeg føler selvfølgelig mer ansvar nå enn den rollen jeg har hatt før, men jeg har fått god backing både fra trenerteamet og laget, vi har et godt samarbeid.  Jeg opplever det ikke som stressende at det er forventninger til meg, det er bare veldig gøy å få spille og bidra, smiler 22-åringen. 

– Jeg tror og føler at jeg har stigende utvikling.  Det er med kamptrening man lærer best, og nå når jeg får stå i lengre perioder, føler jeg at jeg blir en bedre målvakt.  Prestasjonene har kanskje vært litt skuffende i perioder, men jeg har bare gjort mitt beste.  Jeg er helt ok fornøyd med meg selv, sier hun.

Foto: Lars Rune Skaug (Fotolars)


Er det en løsning på gang så du får en makker?

– Jeg vet at klubben styrer med det, at de prøver å finne en makker.  Det er ikke mitt ansvar tenker jeg og vi spillerne har fokus på trening og det som vi kan gjøre noe med, så kan klubben styre med alt det andre. 


Byåsen ligger på niendeplass med to seire på sju kamper.  Lag nr. 9 – nr. 11 etter endt seriespill i REMA 1000-ligaen spiller «play-off» med dobbel serie om å unngå kvalifiseringsspill.  Seirene kom 7. september mot Tertnes (31-27) og 14. september mot Sola (28-25).  På de fire siste kampene har Byåsen spilt uavgjort mot Romerike og tapt mot Fredrikstad, Molde og Larvik. 

– Vi fikk en kjempestart på sesongen med seire over Tertnes og Sola, men så har det kanskje buttet imot i de siste kampene.  Vi får ikke gjort så mye med det som har skjedd, så vi har snakket om det i laget at vi må bare se fremover og stå på videre.  Vi må jobbe med det vi kan gjøre noe med fremover og ikke dvele på det som har skjedd, sier målvakta. 


Hva har manglet for å ta to poeng?  

– Vi viser at vi er gode i deler av kampene, men vi klarer ikke å holde det stabilt.  Hovedproblemet er at vi får dårlige perioder og blir litt stresset.  Vi ødelegger mest for oss selv og det er noe vi skal jobbe med.  Jeg føler at vi som lag på mange måter har prestert bra, men vi svinger litt for mye, det er hovedproblemet.

Foto: Lars Rune Skaug (Fotolars)


Hva er kapasiteten i årets mannskap?

– Som vi startet sesongen, det er der vi har forventninger om å ligge kollektivt.  Vi skal opp noen hakk! Nå har vi noen gode treningsuker før kampene begynner igjen, så det gleder vi oss til.  Da håper vi å få en 2-poenger ganske raskt.  Vi møter Fana i Fana Arena 30. november i den første kampen etter mesterskapspausen og da skal vi å vise oss fra vår beste side, sier Helle Kjellberg-Line avslutningsvis.