håndballNØRD – Da Bodø spilte med Haslum-drakter – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: BSK

håndballNØRD – Da Bodø spilte med Haslum-drakter

Velkommen til håndballNØRD! En helt ny artikkelserie på Norsk Topphåndball sine sider. Her vil ulike «håndballnerder» skrive om det som opptar dem innen håndball. håndballNØRD er laget for deg som er ekstra glad i håndball, og som liker å lese mer enn kamprapporter og forhåndsreportasjer. Kanskje er du også en håndballnerd, og kunne tenke deg å bidra? Se nederst i denne artikkelen for å finne ut hvordan

Dagens håndballNØRD er skrevet av: Lise Lotte Henriksen (gjesteskribent – journalist og håndballbørser i Nidaros)

Draktkluss og Bærum-hjelp

Dette er historien om den morsomste telefonsamtalen jeg bare har hørt ene halvparten av. Vi skal tilbake til den herrens dato 22. november 2017, da jeg jobbet i Bodø Håndballklubb.

Følg håndballNØRD på Twitter

Ute herjet stormen Ylva over hele Nordland, så hissig var hun at hun tok med seg fjøs, campingvogner og skoletak. Jeg vet jeg er nordlending og det forventes at jeg overdriver, men det er helt sant. Samme dag ventet Bækkelaget borte, og at flyet med gutta tok av og gikk til Oslo er på mange måter et mirakel.

Stormen var så ille at det ikke fristet noe å dra hjem, det var mye hyggeligere på klubbkontoret. Det er nå telefonsamtalen kommer inn i bildet. Telefonen til daglig leder ringte og dette er det jeg hørte:

– Jaha
– …
– Javel
– …
– Ja, kem sin drakt??
– ALLE?!?

Bagen med alle draktene sto igjen i Bodø.

Det var ikke sjans i havet å få bagen til Oslo i tide. Daglig leder satte i gang en berømmelig aksjon for å sørge for at kampen ble spilt. Et par telefonsamtaler som førte til mye latter hos andre daglige ledere senere, var det mange som gjorde seg fortjent til medalje: Haslum som kunne låne oss sine bortedrakter.

Idrettsforeldre som kjørte til Bærum, hentet draktene, leverte dem i Bækkelagshallen, samlet dem inn etter kamp og vasket dem og leverte dem tilbake.

Og ikke minst BHK som i siste sekund sikret seg to poeng de kunne bruke den ekstra bagasjeplassen på.

Draktene var i det minste i riktig farge. Selv om hverken HåndballTV eller plottere var spesielt fornøyde med at INGEN hadde riktig nummer på ryggen.

Heldigvis tok sponsorene det med et smil!

håndballNØRD er artikkelserien der du kan dele dine tanker. Har du en god historie, eller er det noe du mener det bør rettes mer søkelys mot? Du kan både sende inn ønsker om hva det skal skrives om – og du kan sende inn artikler du selv har skrevet. Det gjøres via den blå knappen under.

Følg håndballNØRD på Twitter