håndballNØRD – Tabelltips REMA 1000-ligaen kvinner – Norsk Topphåndball
Foto: Magnus Gulliksen

håndballNØRD – Tabelltips REMA 1000-ligaen kvinner

Velkommen til håndballNØRD! En helt ny artikkelserie på Norsk Topphåndball sine sider. Her vil ulike «håndballnerder» skrive om det som opptar dem innen håndball. håndballNØRD er laget for deg som er ekstra glad i håndball, og som liker å lese mer enn kamprapporter og forhåndsreportasjer. Kanskje er du også en håndballnerd, og kunne tenke deg å bidra? Se nederst i denne artikkelen for å finne ut hvordan

Dagens håndballNØRD er skrevet av: Stig Aa. Nygård

Noen oppgaver er både gøyere og mindre takknemlige på en gang – for eksempel å ta på seg oppgaven å spå sluttabellene i REMA 1000-ligaen både for kvinner og menn kommende sesong. Ikke har jeg noen glasskule, ei heller ser jeg mye håndballrelatert i kaffegrut, så dette er verken eksakt vitenskap eller spådommer. Kall det heller kvalifisert gjetning.

Noen kommer til å mene jeg er inne på noe, andre kommer til å idiotforklare meg og mene jeg er helt uten peiling. Det eneste en kan være sikker på når en tar på seg slike oppgaver er at de fleste er uenig med meg med et eller annet, og at jeg stort sett vil ha de fleste lag på feil plass når sesongen er over.

Men jeg håper jeg unngår de helt store skivebommene.

Følg håndballNØRD på Twitter

Tabelltips REMA 1000-ligaen kvinner:

Vipers vinner igjen, det er det ikke tvil om. Og Storhamar og Sola gjør nok en gang opp om sølvet. Bak dem skiller det seg ut tre lag. I bunnen er det to-tre lag som vil kjempe om å unngå sisteplassen, resten tror jeg vil gjøre opp om de siste sluttspillplassene.

1. Vipers

Det er ikke mulig å sette noen andre på topp. Suksesstrener Ole Gustav Gjekstad er borte og erstattet av Tomas Hlavaty. Men stallen er stort sett intakt. Lois Abbingh, Luisa Schulze og Paula Arcos er kjente navn internasjonalt og har kommet inn for å forsterke laget. Her hjemme råder Hlavaty over et så mye bedre mannskap enn de andre at alt annet enn seriegull vil være en sensasjon.

2. Sola
Steffen Stegavik kan fort bli arvtakeren til Ole Gustav Gjekstad i norsk klubbhåndball. Det er i hvert ikke mange som har klart å løfte et lag mer fra benken enn trønderen har gjort med Sola de siste årene. Malin Holta og landslagsmålvakt Rikke Granlund har begge tatt turen fra Frankrike til Sola, og er solide forsterkninger. Det gjør at jeg tror de kan ta et steg opp på tabellen etter tre strake tredjeplasser.

3. Storhamar

Er blitt «den evige toer» i REMA 1000-ligaen for kvinner. Og det blir igjen en kamp mot Sola om andreplassen. Har hentet hjem Tonje Enkerud og Mia Svele fra Danmark, pluss at landslagsaktuelle Olivia Lykke Nygaard tar plass mellom stengene. Dessverre ryker sesongen for Enkerud, noe som kan bidra til å vippe kampen om andreplassen i Solas favør.

4. Molde

Det blir et sprang fra nummer tre til nummer fire. Og det er ikke helt enkelt å skille Molde, Larvik og Byåsen. Det blir jevnt bak de tre første. Det er kanskje litt optimistisk å tro at Molde skal ta en ny fjerdeplass. De har mistet en rekke sentrale spillere, som Thale Rushfeldt Deila og forrige sesongs REMA 1000-liga-toppscorer Mona Obaidli. Men Tor Odvar Moen har brukt kontaktene sine utenlands og fått på plass spennende erstattere. Og en skal ikke se bort fra at måltjuven Christine Karlsen Alver vil få en veldig sentral rolle denne sesongen.

5. Larvik

Larvik kan fort være laget som kommer nærmest de tre topplagene. Men det avhenger at Maja Furu Sæteren og Heidi Løke holder seg friske, og at Løke ikke kommer langt i 71 grader nord. Arne Senstad er tilbake i norsk klubbhåndball, og trenerringreven skal prøve å løfte den gamle storheten tilbake til toppen.

6. Byåsen
Byåsen er en annen gammel storklubb som har ligget litt i dvale de siste årene. Etter tre strake åttendeplasser, så mener trener Valery Putans at laget er klar for å ta steget opp i topp seks. Jeg er enig med Byåsen-treneren. Dersom de unngår skader på for mange sentrale spillere, så bør en sjetteplass være godt innen rekkevidde. Aurora Hatle fra Fana kan bli en veldig nyttig tilvekst.

7. Fredrikstad

Tre strake sjuendeplasser er fasit for Fredrikstad, og de sikter seg nok inn rundt samme posisjon. Elias Mar Haldorsson råder over stort sett samme mannskap som forrige sesong, og vil være i gruppen med lag jeg tror vil kjempe om de to siste sluttspillplassene.

8. Tertnes

Trener Tore Johannessen har vært vant til å bygge nytt lag hver sommer. Nå har han for første gang på lenge fått mulighet til å jobbe over tid med de samme spillerne. Tiendeplassen forrige sesong var en liten skuffelse, men den unge Tertnes-gjengen er blitt et år eldre og vil bare bli bedre og bedre utover i sesongen.

9. Romerike

Romerike Ravens kommer til å merke at Anniken Wollik og Rikke Thorngaard er borte. De to var begge svært sentrale forrige sesong. Ane Victoria Ness Mällberg har hatt en heldig hånd med romerikingene, og laget vil nok bli bedre utover i sesongen, men jeg tror en sluttspillplass blir for tøft.

10. Oppsal

Oppsal er tilbake i det gode selskap etter en sesong i 1. divisjon. Henrik Wilhelmsen og Vigdis Holmeset har noe spennende på gang, og jeg ser ikke bort fra at Oppsal med litt flyt kan kanskje blande seg inn i kampen om den siste sluttspillplassen. Har fått hjem Eira Aune og Karoline Lund fra opphold i Danmark, og de blir solide forsterkninger for det unge mannskapet.

11. Follo

Vant 1. divisjon forrige sesong, og har som mål å etablere seg i REMA 1000-ligaen. Follo har et av landets aller største målvaktstalenter i June Krogh, som allerede har vært på samling med A-landslaget. Krogh kommer til å gjøre livet surt for mange skyttere denne sesongen. Har også en luring på benken i Michael Rehnquist.

12. Fana

Etter fire sesonger i topp seks, så skal Erlend Lyssand nå få kjenne på det hans bergenskollega Tore Johannessen har opplevd de siste årene. Sentrale spillere som Olivia Lykke Nygaard, Andrea Solstad og Aurora Hatle er borte. Det gjør at Lyssand råder over en mye tynnere stall enn forrige sesong. Lykke Nygaard var ikke bare en av REMA 1000-ligaens beste målvakter, hun var også helt sentral i Fanas hurtige kontringsspill. At hun er borte vil bli veldig merkbart.

13. Aker

Aker endte nest sist forrige sesong, og vil nok kjempe i bunnen denne sesongen også. Er tro mot sin filosofi med å utvikle unge spillere og satse på dem. Får de en god start på sesongen, så vil de unge spillerne vokse med oppgaven og ta ytterligere steg.

14. Gjerpen

Det er noen år siden «Her kommer Gjerpen, et kjempelag med stjernenavn» runget landet over. Nå er det ikke Hanne Hegh, Siri Eftedal eller Anne Migliosi som drar lasset for skienslaget. Er tilbake i toppserien etter tre sesonger i 1. divisjon og trenerveteranen Pål Oldrup Jensen skal jobbe hardt for å unngå at det ikke bare skal bli et kortvarig gjensyn.

håndballNØRD er artikkelserien der du kan dele dine tanker. Har du en god historie, eller er det noe du mener det bør rettes mer søkelys mot? Du kan både sende inn ønsker om hva det skal skrives om – og du kan sende inn artikler du selv har skrevet. Det gjøres via den blå knappen under.

Følg håndballNØRD på Twitter