GABRIELSSON: – Det sier en del, spør du meg – Norsk Topphåndball
Carl Gabrielsson, Viking TIF. Foto: Solveig Jåstad/Nærbø

GABRIELSSON: – Det sier en del, spør du meg

Høyrekant Emil Hansson leverte en solid sesong for Viking TIF i opprykkssesongen. Denne sesongen har en ny svenske imponert på høyrekanten for lillebror Viking TIF, men lillebror nekter Carl Gabrielsson å kalle klubben sin i bergenshåndballen. Onsdag kveld venter Runar.

– Viking TIF vant 1.divisjon forrige sesong, med Bergen bak seg. Det sier en del, spør du meg. Da er det Bergen som er lillebror, ikke oss, humrer den joviale svensken.

Dømt ned

For det er ikke mange håndballeksperter og forståsegpåere som har tro på at Viking TIF skal fornye kontrakten i REMA 1000-ligaen etter at poengene er summert opp rundt påske. I lokaloppgjøret mot – lillebror – eller storebror Bergen, – endte det med et knepent tap (32-31) for en liten måned siden. I lokaloppgjøret fikk 23-åringen sitt gjennombrudd i REMA 1000-ligaen med ti scoringer. En drøy uke etter satt han inn seks mål da ØIF Arendal overraskende ble sendt hjem fra Bergen med tap. Gabrielsson har foruten de to nevnte kampene vært svært sikker i skuddavleveringene i sesonginnledningen. Svensken har satt inn 8 av 10 skudd i snitt.

– I sesonginnledningen gikk det litt tregt for min del, men det er deilig å endelig ha kommet i form. Det flyter bra om dagen. Nå må både jeg og laget fortsette på samme nivå. Det var ikke alle som trodde vi skulle slå ØIF Arendal, men selv om få andre tror på oss er troen i spillergruppa på våre egne ferdigheter sterk, sier Gabrielsson.

Ikke slakt

For Viking TIF har en plan om å overleve. Da bør helst Runar Sandefjord beseires i Åsane Arena onsdag kveld, men Gabrielsson – som ble hentet fra GUIF Eskilstuna i sommer, er tydelig på at det blir en særdeles krevende oppgave. Laget fra hvalfangerbyen har spilt seg i form etter en svak sesonginnledning. Runar tok bronse i REMA 1000-ligaen sist sesong og har slått seriefavoritt Kolstad i seriespillet denne sesongen.

– Vi kommer til kampen med to kamper mot Kolstad i NM og serien. Der fikk vi stryk, så Runar har vist deres kvaliteter denne sesongen. Som vanlig har Sonni (red.anm: Larsen, trener) gjort sine forberedelser på en grundig måte. Vi har lagt en gameplan som vi tror på. Den skal vi utnytte, sier han.
– Og den er?
– Å score flere mål enn Runar, humrer han.
– Mer enn det jeg vil jeg ikke si noe om. Runar gjør vel også sine hjemmelekser, så får vi se hvem som har gjort den best til onsdag, legger han til.

Viking TIF-trener Sonni D. Larsen. Foto: Viking TIFUtstillingsvindu

For den svenske høyrekanten er klar på at hans personlige ambisjoner strekker seg utover REMA 1000-ligaen på sikt.
– Jeg har alltid hatt en drøm om å representere Sverige med flagget på brystet. Jeg det er mange som har samme drøm, men tanken og drømmen gir meg motivasjon til å fortsette egen utvikling. Å reise til Norge og Bergen har vært bra for meg, mener han.

Selv om Gabrielsson ikke ser de helt store forskjellene på svensk og norsk herrehåndball, er det likevel en stor forskjell for hans vedkommende – lokaloppgjør!

– Å spille lokaloppgjør mot Bergen var skikkelig kult. I Sverige var det halvannen time i buss til nærmeste lokaloppgjør mot Hammarby da jeg spilte i Eskilstuna. Det var en opplevelse å spille mot Bergen og jeg ser allerede til returoppgjøret. Jeg trives godt i Viking og i Bergen, avslutter Carl Gabrielsson.

Gabrielsson har satt inn 23 mål for Viking TIF før onsdagens hjemmekamp mot Runar Sandefjord i Åsane Arena klokken 18:30.