FYLLER HALLENE: – Svært gledelig utvikling – Norsk Topphåndball

FYLLER HALLENE: – Svært gledelig utvikling

Publikum strømmer til norske håndballhaller om dagen. Det gleder daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold. Det er rett og slett hot å være publikummer om dagen!

– Det er veldig mye positivt på tilskuersiden i REMA 1000-ligaen. Rett og slett veldig gledelig, sier Hein Barthold til topphandball.no.


Melder seg på

For eksemplene er mange og solide denne høsten. Det ferskeste eksemplet er Drammens hjemmekamp mot ØIF Arendal som samlet nær 3000 publikummere. ØIF Arendal samlet 1779 hjemme mot Elverum, Bergen samlet 2934 hjemme mot Kolstad i håndballfesten på Vestlandet og trønderne samlet så godt som 2200 i seriepremieren mot ØIF Arendal. Kristiansand fylte opp Aquarama med 1698 tilskuere i sørlandsduellen i september. Den mest besøkte kampen så langt i REMA 1000-ligaen er Elverums hjemmekamp mot Kolstad i Håkons hall med imponerende 6710 tilskuere.

– Nytt av året er at  klubbene jobber enda mer med utvalgte fokuskamper. Vi ser at klubbene som legger ned ekstra innsats på slike kamper får resultater. Elverum har i mange år vært dyktige på dette, og gjorde et fantastisk arrangement i Håkons hall, men flere har tatt opp ballen, sier Barthold.

Klare tendenser

Selv om 2023/2024-sesongen foreløpig er ung, er tendensene gledelige. I Bergen – har Bergen – gjort en solid innsats i comebacksesongen på høyeste nivå. 1424 er tilskuersnittet Fredrik Tønnes menn har vært heiet frem av så langt. Snitt-tallet er inkludert sesongåpningen mot Kolstad. Elverum har et imponerende snitt på 3164, som er inkludert nevnte hjemmekamp mot Kolstad i Håkons Hall. Kristiansand, som resultatmessig har startet svakt og ligger sist i REMA 1000-ligaen, har 1081 i snitt denne sesongen. Tallet for forrige sesong var 900.

– Kolstad har hentet hjem mange av Norges største profiler. Det bidrar til økt interesse. Bergen er en av klubbene som laget en festforestilling utenom det vanlige da Kolstad kom på besøk. Bergen fylte Sotra Arena og er med på at Kolstad er Norges beste bortelag sett fra tribunen. Men, det er ikke bare «Kolstad-kamper» som drar opp tilskuersnittet i REMA 1000-ligaen. Når vi ser på snittet for alle lagene er det flere klubber som har vekst, men særlig Fjellhammer og Kristiansand er eksempler på klubber med god snittvekst.  

Foto: Kolstad HåndballEuropa

En klubb som har tatt gode steg – også i takt med økt sportslig suksess – er Runar Sandefjord. I 2017/2018 løste i snitt 299 billetter i døra. Denne høsten snitter hvittrøyene på 805 tilskuere. 11 av 14 klubbene har publikumsvekst så langt i sesongen, målt mot snittet for hele 22/23-sesongen. Trenden forsterkes ytterligere av Kolstads tre, godt besøkte hjemmekamper i Champions League denne høsten. 5121 tilskuere (Szeged), 5611 (Kielce) og rundt 7000 så torsdagens festaften og maktdemonstrasjon mot den tyske giganten Kiel i Trondheim Spektrum. Barthold sier at Norsk Topphåndball har større muligheter for å bidra med ressurser inn mot klubbene nå enn tidligere.

Norsk herrehåndball er i vinden – verken mer eller mindre. For er det én ting som er sikkert når vi skriver 22.oktober, så er det at publikum strømmer til norske håndballhaller for å se herlig og fartsfylt herrehåndball! Første anledning til å se topp underholdning er søndag kveld når Sandnes byr til fest når Kolstad gjester Vår Energi Arena Sandneshallen og overraskelseslaget Haslum er vertskap for Bækkelaget i Nadderud Arena.