Espen Bentsen har fulgt Vipers siden 90-tallet: – Jeg har aldri turt å telle på antall timer jeg bruker – Norsk Topphåndball
Foto: Privat

Espen Bentsen har fulgt Vipers siden 90-tallet: – Jeg har aldri turt å telle på antall timer jeg bruker

Espen Bentsen er en av riggerne i Vipers Kristiansand. Han sørger for at alt er lagt til rette for en aften bestående av håndball for både tilskuere og spillere i Aquarama, som er hjemmearenaen til Vipers.  

Når man kommer inn i en håndballhall for å se på en REMA 1000-ligakamp er alt gjort klart. Benkene er satt på linje, sekretariatet er klart og kanskje det ligger «klappere» på tribunen og mye, mye mer. Men hvem er det som sørger for at alt dette er fikset før kampstart? 

Dette er den ellevte, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

I denne artikkelen skal vi snakke om Espen Bentsen som er en av de som sørger for nettopp dette i Kristiansand. Han har fulgt Vipers siden 90-talølet og jobbet dugnad i mange år. Nå sørger han for at alt ligger til rette når alt fra REMA 1000-ligalag til Champions leaguelag kommer på besøk til Kristiansand og skal spille mot Vipers. 

Veien inn i håndballen 

– Jeg har selv spilt håndball, men Vipers har jeg fulgt helt siden 90-tallet, sier Espen Bentsen som er en av riggerne til laget. 

Hans frivillighet for klubben startet i 2012. 

– Jeg startet med å jobbe dugnad da de hadde forskjellige arrangementer. Dette var alt fra håndballcamper til da vi var ute og snakket med folk, forteller han.

Nå jobber han dugnad hver gang Vipers skal ha hjemmekamp.

– I 2015 begynte jeg å rigge til hjemmekampene. Dette er vi en gjeng som gjør fast hver gang det er hjemmekamp, enten det er REMA 100-ligaen, NM eller Champions League, smiler han. 

Aldri turt å telle på antall timer

Hvor mye tid bruker du håndballen en vanlig uke?

– Oi, nei det har jeg aldri turt å begynne å telle på, sier en blid Espen. 

– Men det er nok hvert fall 6 timer på kampdager, legger han til.

Er det mer når det er hjemmekamper i Champions League?

– Det går fort en 6 timers tid da også, svarer han. 

Er en del av laget

Espen syntes dugnadsarbeidet er svært givende. 

– Jeg føler absolutt at jeg får noe igjen for arbeidet jeg gjør. Vi er en sosial gjeng som finner på ting sammen når det ikke er kamper og det er utrolig sosialt, forteller han. 

I tillegg sier Espen at klubben setter stor pris på det vi gjør. 

– Jeg gjør det jo først og fremst fordi jeg trives. Og det er jo selvsagt hyggelig når man merker at både klubben og spillerne setter pris på den innsatsen man gjør. Man føler seg som en del av laget, sier han. 

– Det som er så fint er at alle er på lik linje. Det er ikke noe «rangsystem». Spillerne og alle andre er utrolig hyggelige. Alle hilser på hverandre, og man blir jo venner etter hvert, forteller Espen. 

– Det er morsomt at vi kan tulle og har litt kjennetegn på hverandre, legger han til. 

Møter opp uansett motstander

Espen syntes det er rat med folk som velger å ikke møte opp om de tror at Vipers vinner mye. 

– Jeg møter opp uansett hvem som er motstandere. Jeg syntes det er så hyggelig å møte folk. Det er jo kult når man treffer noen fra andre klubber man har møtt før og kan hilse og kanskje slå av en prat, sier han. 

– Så jeg går på alle kamper jeg har muligheten til, avslutter han.