Wibek er en av de frivillige rundt Aker Topphåndball – Det å kunne gi noe tilbake er fantastisk – Norsk Topphåndball

Wibek er en av de frivillige rundt Aker Topphåndball – Det å kunne gi noe tilbake er fantastisk

Wibek Bjerkås Moe er en av de som jobber frivillig rundt REMA 1000-liga laget, Aker Topphåndball. Hun har vært i klubben i to år. Hun har en haug med arbeidsoppgaver, men ville ikke vært foruten. 

Rundt et håndballag er det mange mennesker. Alle disse er delaktige og har til syvende og sist samme oppgave. Nemlig å få laget til å vinne. Men hvordan kan en som jobber frivillig for klubben hjelpe til med dette? 

På mange forskjellige måter. Sørge for at alt er klart, gjøre hjemmebane til hjemmebane, invitere folk på kamp og sørge for at forholdene ligger til rette.  

Dette er den åttende, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball

Aker Topphåndball har blant annet Wibek Bjerkås Moe som en av sine frivillige. Hun bruker mange timer i uken på å være i hallen. Hun er oppmann for laget, noe som resulterer i mange forskjellige arbeidsoppgaver.

Dugnadsfamilie

– Min mor jobbet mye dugnad, sier Wibek Bjerkås Moe.

Hun tror det er derfra dugnadsånden hennes stammer fra.

– I tillegg har jeg en datter som i mange år spilte håndball for Njård. Der var mannen min engasjert som trener, og jeg hjalp til rundt laget ved behov, forteller hun.

– Overraskende at det ble håndball

Wibek er overrasket over at hun endte opp i håndballmiljøet. Hun har nemlig vært en fotballjente selv.

– Jeg syntes egentlig at det er overraskende at jeg endte opp i håndballen. Jeg har jo spilt fotball selv, sier hun.

– Men jeg er veldig sportsinteressert, legger hun til.

– Mannen min har vært engasjert i Aker Topphåndball siden starten i 2016, og da han for et par år siden tok på seg å arrangere treningsleir for jentene, var det helt naturlig at jeg ble med for å hjelpe til. I løpet av den uken fikset vi mat for jentene, og passet på at de hadde det bra i mellom øktene. Jeg ble da bedre kjent med både spillerne og trenerne, og da jeg ble spurt om å være «oppkvinne», var det lett å si ja til det. 

– Jeg visste vel ikke helt hva jeg sa ja til den gangen, men har aldri angret, selv om trenerne nok underkommuniserte tidsbruken, sier Wibek med et smil.

Alt fra klister til mat

Arbeidsoppgavene til Wibek er nokså varierte. Hun er på stort sett alle treningene, og sørger for at det aldri er tomt for tape, is og klister i hallen. I og med at jentene trener i flere forskjellige haller, blir det litt logistikk i løpet av uken, men det går stort sett bra. I tillegg er hun ansvarlig for kamp-bagen, og hun vasker draktene til jentene etter hver kamp.

– Min jobb er å gjøre hverdagen så god som mulig for de fantastiske jentene våre, forteller Wibek.

Nesten hver eneste dag

Wibek er usikker på hvor mye tid hun egentlig bruker på håndballen i løpet av en vanlig uke.

– Jeg er jo på så og si alle treninger så det går jo en del timer, sier hun.

Hvor mange timer tror du at du bruker i løpet av en vanlig uke?

– Vanskelig å si, men det blir nok fort 15-20 timer i uken, smiler hun.

Hvorfor velger du å bruke så mye tid på håndball?

– Jeg gjør det jo fordi jeg føler at jeg får noe igjen for det.  Det er fryktelig moro å være sammen med jentene, også får jeg jo veldig mange fine opplevelser og minner. Vi feirer når de vinner og trøster når de taper, avslutter hun.