ELVERHØY: – Dette kan gjerne kalles en skjebnekamp – Norsk Topphåndball

ELVERHØY: – Dette kan gjerne kalles en skjebnekamp

Kristiansand har langt høyere ambisjoner enn å ligge sist i REMA 1000-ligaen. Sørlendingens høyreiste bakspiller, Jonas M. Elverhøy, har ingen betenkeligheter med å kalle lørdagens hjemmekamp mot Viking TIF en skjebnekamp.

– Dette blir utvilsomt vår viktigste kamp for sesongen. Jeg merker det på treningene. Spillerne og trenerne har et ekstra skjerpet fokus. Dette kan gjerne kalles en skjebnekamp og vi er en krisesituasjon, selv om sesongen ikke er helt kjørt. Vi må få snudd denne trenden og levere bedre, fastslår Jonas M. Elverhøy.

Skadet, skadet

For Kristiansand og klubbens hovedtrener Victor Skillhammar har slitt kraftig med skadesituasjonen i sesongoppkjøringen og videre inn i de første månedene av sesongen. Da hjelper det at nysigneringen foran årets sesong kommer stadig nærmere gammel kampform.

– Jeg rakk å få en del treningskamper og en cupkamp for Lugi før skulderen ble ødelagt på ny. Det er de beste kampene jeg har spilt på toppnivå, men nå kjenner jeg at skulderen blir bedre og bedre. Det er håndball jeg vil spille, ikke stå på sidelinja, sier han.

For Elverhøy kan se tilbake på nær to år med skader, smerter, operasjoner, rehabilitering og altfor mange timer med fysioterapi.

– Det kjennes på kroppen at det er to år siden at jeg har fått trent og spilt håndball uten å ta hensyn til skuldera. Å komme tilbake i toppform tar tid, men for hver uke blir jeg noen prosenter bedre. Den siste uka nå har jeg tatt store steg, mener Elverhøy som fikk sin debut i Kristiansand-drakta hjemme mot Runar.
Det er likevel den siste kampen, borte mot gamleklubben Elverum i forrige serierunde, at selvtilliten fikk et oppsving både for ham og resten av Kristiansand-spillerne. Dog endte kampen med tap, men knepent 27-26.

– Toppnivået vårt er ekstremt høyt, men vi kan ikke falle sammen mot slutten av kampene slik vi har gjort. Vi må opp fremover og bakover. Selv om vi tapte mot Elverum, spilte vi på oss litt selvtillitt der. Vi visste før serieåpningen at første del av sesongen ville bli knalltøff. Samtidig har flere spillere tatt vare på sjansen, som Henrik Øygarden. Han har steppet opp noe sinnsykt, selv om hans erfaring i stor grad kommer fra spill i 2.divisjon de siste sesongene. Preben (red.anm: Nord-Varhaug) har også kommet inn og spilt fulle kamper etter skadeavbrekk. Vi håper og tror på bedre tider med flere seire enn vi har fått til frem til nå, erkjenner Elverhøy.

Tøft

For Elverhøy er mer enn klar til å bidra for sørlendingene. For han innrømmer at tiden på sidelinja har vært tøff.
– Det verste har nesten vært å vite at man kommer til en ny klubb uten å skulle spille. Samtidig har jeg erkjent situasjonen og forholdt meg til datoen fysioterapeuten har satt.  Det har vært sinnsykt frustrerende. Så ærlig må jeg være, sier han til topphandball.no.

For hans tjenester blir viktige når nevnte Viking TIF gjester Aquaram lørdag ettermiddag.
– Det blir en real fight det der. Mye står på spill for begge lag, men kanskje mest for oss. Viking har kanskje overrasket noen, men de har en fin gjeng som er tro mot systemene de har. De har slått ØIF Arendal, noe som sier hva de er kapable til. Vi merket i lokaloppgjøret mot ØIF Arendal hvor mye publikums støtte betyr, selv om det ble tap i den kampen. Derfor håper vi publikum kommer når vi trenger det som mest. For vi skal vinne til lørdag. Det er det ingen tvil om, avslutter den skadeutsatte bakspilleren Jonas M. Elverhøy overfor topphandball.no.

Lørdagens skjebnekamp mot Viking TIF har avkast klokken 16:00 i Aquarama. Med Elverhøy på banen.