Nå har det løsnet for Fyllingen i 1. divisjon! – Norsk Topphåndball
Foto: Runes Håndballbilder

Nå har det løsnet for Fyllingen i 1. divisjon!

Det ble tre strake tap i sesonginnledningen for Fyllingen.  Nå har Bergenslaget funnet seiersresepten og har vunnet sine tre siste kamper.  Sentral i de gulkleddes prestasjoner er 19-åringen Marie Mjøs som også har en stor rolle på Juniorlandslaget LK04.

– Jeg er veldig fornøyd med rollen jeg har i laget, det er skikkelig stas rett og slett og få så mye tillit, sier Marie Mjøs ivrig.  – Det er ikke noe jeg tar for gitt i det hele tatt.  Det er veldig gøy og noe jeg setter stor pris på.  Det gjør at jeg tør å ta mer ansvar på banen og tør å vise meg litt ekstra frem og har lyst til å prestere bra for laget. 

– Jeg har spilt store deler av alle kampene og er fornøyd med at jeg kan bidra med å score mål og være nest sist på ballen.  Samtidig er det viktig for meg å være en god lagspiller og støtte medspillerne når det er motgang.  Jeg ønsker å være en person som folk kan se til hvis det er litt tøft og at jeg kan være en person som motiverer folk.  Jeg føler at den rollen kommer litt mer naturlig når jeg får så mye ansvar som jeg har fått. Det er veldig gøy.

Foto: Tove Lise Mossestad


Marie Mjøs har vært i Fyllingen siden 2020 og i en alder av 19 år spiller hun allerede sin tredje sesong på A-laget.  Opprykket fra 2. divisjon sesongen 2021/22 var hennes første som seniorspiller.

– Det som er fint med Fyllingen er først og fremst at det er stort fokus på utvikling, skryter hun.  – Og at det er en veldig fin treningsgruppe.  Vi har gode treninger med god kvalitet og vi har et bra støtteapparat rundt det.  Man kan tidlig hospitere og få mulighet til å være med på treninger med A-laget.  Det fikk jeg også være med på og det ga mersmak og gjorde at jeg ble motivert til å trene mer.  Vi har flere nå som hospiterer på A-laget, som får være med å utfordre seg. 


Fyllingen starter sesongen med poengtrekk ihht. elitelisensreglementet. Startet på -2.  Bergensklubben fikk også en vanskelig start med tre strake tap mot Haslum, Flint og Volda.

– Det var en tøff start å møte de tre lagene som mest sannsynlig kommer til å havne på topp 3. Men vi var innstilt på at vi skulle gjøre vårt beste, men det som kanskje vi manglet litt i de første kampene var den siste lille tenningen og den ekstra troen på oss selv.  Det er litt vanskelig når vi møtte de beste lagene i starten. 


I den fjerde seriekampen satt det for Fyllingen da de tok sesongens første to-poenger med seier 29-18 over Nordstrand i Framohallen.  Det ble også seier i neste kamp mot Kjelsås, 32-17.  Og på søndag ble 32-30 seier i Boligpartner Arena over Storhamar.  

Marie har scoret 40 mål på seks kamper, som gir et snitt 6.7 mål pr kamp.

– Vi har hatt mer fokus på energi de siste kampene, man skal juble for hver eneste takling og hver eneste scoring og at man skal løfte hverandre mer fram.  Både på banen og på benken.  Det synes jeg vi har klart bra, og det er noe som har resultert i at vi har vunnet de tre siste kampene, oppsummerer hun fornøyd. 

Foto: John Vint Photography

Seieren over Storhamar på søndag var av det imponerende slaget.  Hamarlaget stilte til kamp fulle av selvtillit etter sterke seire over Volda og Nordstrand i de to siste oppgjørene. 

– Vi visste at det kom til å bli tøft og var innstilt på at dette blir en slitekamp, det skal kriges fra start til slutt, det var vi veldig innstilt på.  Dette var en skikkelig lagseier hvor alle bidro.  Det var flere som delte på scoringene og vi stod bra bakover i forsvar.

–  Vi hadde fokus på å ha et tøft forsvarsspill hvor vi skulle lage brudd. Vi visste at vi var nødt til å stå tøft bak om vi skulle ha mulighet til å vinne kampen.  Og så er det dette med energien, at vi klarer å være positive og holde hodet kaldt når det blir jevnt mot slutten.  Vi klarer å sette ballen i mål når det gjelder.


Etter seks serierunder ligger Fyllingen på åttendeplass av 14 lag, uten poengtrekket hadde de ligget på femteplass.

Nå vet dere seiersresepten, hva kan vi forvente av Fyllingen fremover?

– Jeg håper at vi klarer å fortsette å spille så bra som vi har gjort i de tre siste kampene.  I første divisjon kan alle slå alle, og det er gøy at det er sånn.  Hvis vi fortsetter som vi har gjort i de tre siste kampene, skal vi klare å ta flere poeng fremover.  Vi må bare fortsette den gode jobben og nullstille oss etter hver kamp.  Ha masse energi og forberede oss godt på motstanderne.  Så håper jeg at vi skal levere godt å bli værende i første divisjon, som er målet. 

Foto: John Vint Photography

Juniorlandslaget LK04 hadde sin første samling november 2019.  Nå begynner spillere fra 04/05-årgangen å gjøre seg gjeldende i topphåndballen og for Marie Mjøs har deltakelse på LK04 hatt stor betydning for hennes utvikling som håndballspiller.  Marie har spilt 19 landskamper for Juniorlandslaget og deltatt i de to siste mesterskapene, VM i fjor og EM i år.

– Det å kunne delta på LK04 har vært veldig viktig, både for meg som person og som spiller.  Det å kunne trene med jenter som har samme ambisjoner som meg og ha det trenerapparatet som ønsker at du skal utvikle deg og hjelper meg til å bli enda bedre på det som er mine spesialiteter.  Det har vært veldig bra for meg.  Det å utfordre deg selv mot de beste i din aldersgruppe er helt gull for å bli bedre.  Det har vært veldig kjekt å bli kjent med nye folk på tvers av landet og få utfordre seg og kjenne på hvordan nivået er, sier hun tilfreds. 

Har det hjulpet for utviklingen din så du nå kan ha en stor rolle i 1. divisjon?

– Ja, det vil jeg absolutt si.  Jeg har hatt en kapteinsrolle i de to siste mesterskapene, som også har gjort at jeg har måttet ta ekstra ansvar.  Og det gjør at jeg tar det med meg tilbake i klubb og jobber med det jeg fikk som arbeidsoppgaver på LK04.  Jeg prøver å videreføre det har jeg hatt litt fokus på.     

Fremover?

– Jeg har ambisjoner og har selvfølgelig lyst til å bidra godt for Fyllingen så vi klarer å holde oss i 1. divisjon.  Og så har jeg lyst til å fortsette å delta på LK04-samlinger og bli så god som overhodet mulig.  Jeg har lyst til å nå toppen en eller annen gang, men jeg tar det sakte, men sikkert med kortsiktige mål, jeg synes det er mer motiverende å ha kortsiktige mål.  Så får vi se hvor jeg ender opp.  Jeg legger til grunn de treningstimene og det arbeidet som trengs for å bli så god som mulig og for å bli blant de beste, sier Marie Mjøs avslutningsvis.