GJERDALEN: – Det er et veldig godt spørsmål – Norsk Topphåndball
Sondre Gjerdalen, ØIF Arendal. Foto: Helge N. Olsen/ØIF Arendal

GJERDALEN: – Det er et veldig godt spørsmål

Sondre Gjerdalen har gjort kometkarriere i ØIF Arendal sesongen. For to uker siden debuterte han på landslaget – og denne uka ble det kjent at den tidligere Fjellhammer-spilleren er kåret til «Årets linjespiller»i REMA 1000-ligaen – og OL-drømmen lyser i det fjerne.

– Jeg hadde ikke trodd dette før jeg kom til ØIF Arendal i fjor sommer. Så ærlig må jeg være. Det har vært noen kule måneder – eller, et kult år, sier Gjerdalen til topphandball.no.

Komet

24-åringen har levert en strålende sesong i REMA 1000-ligaen. 116 mål og en uttellingsprosent på 78,4 ble hans endelige statistikk. Linjespilleren fikk imponerende 50,5% av stemmene. Nærmest kom Kolstads – og nå Gjerdalens landslagskompis, Magnus Gullerud. Årsaken til ketchupeffekten er han ikke helt sikker på selv.

– Hvorfor det har godt så bra denne sesongen?
– Det er et veldig godt spørsmål! Jeg har kommet til et sted der jeg har fått mye tillit, kommet inn i en gruppe med mange gode håndballspillere og en spillestil hvor mine styrker blir brukt. Som jeg har sagt ved en annen anledning har det stort sett handlet om å stå på rett sted til riktig tid, så har innspillene kommet. Rett og slett morsomt å ha kommet til Arendal, mener han.

Strupstad ut

Gjerdalen skryter av samarbeidet med linjespiller-kollega Aksel A. Strupstad. Strupstad, som vant tilsvarnede pris for tre sesonger siden, skal som kjent til fransk håndball neste sesong. Oslo-gutten blir erstattet av svenske Adrian Hesslekrans (Lugi).

– Jeg har ikke sett ham spille håndball, men har hørt mye positivt om ham. Hans inntreden gir oss noen bedre muligheter for å spille 6-0 og ikke bare offensivt forsvar. Jeg gleder meg til å samarbeide med ham neste sesong, men jeg skulle gjerne ha hatt Aksel her også. Han har svingod og spilt for lite, selv om det er meg som sier dette. Det er synd at vi mister ham, men slik er håndballen, sier han videre.

Sin gang

At håndballen går sin gang fikk Gjerdalen og lagkompisene kjenne ekstra på etter en solid første semifinale mot Elverum i sluttspillet i april. Den første semifinale-kampen var jevn helt til slutt, men hjemme i Sparebanken Sør Amfi leverte Elverum finaletakter da de smadret Gjerdalen & co hele 41-30 og sikret finalebillettene.

– Ufattelig kjedelig og sykt kjipt at vi var så nær i den første kampen. Når vi taper så mye som vi gjorde på hjemmebane, kan vi ikke si noe annet enn at Elverum vant fortjent. Samtidig er det ikke noe gøy å se finalene nå på tv. Det er med bismak.
Kolstad vant 30-28 i en jevn affære mot Elverum i den første finalekampen i sluttspillet onsdag kveld. Lørdag er Elverum vertskap for finale nummer to – i en by og region full av finalehormoner.

– Elverum i Terningen er krevende nok det, men jeg hadde sett pengene mine på Kolstad igjen. Det kan være Elverum får kjenne på det vi gjorde i den andre semifinalen mot dem. Med Magnus A. Rød tilbake som herjer er Kolstad favoritter til å ta gullet på bare to finaler. Enten vinner Kolstad mye, eller så blir det jevnt som sist. Det blir spennende, selv om helst skulle stått der selv med mine lagkompiser.
Selv om bismaken etter semifinalen ennå ligger på tunga, kan sommerens smaker bli annerledes for Gjerdalen. Håpet om et OL-uttak ligger i tankene etter landslagsdebuten i mai.

– Mest sannsynlig kommer jeg ikke til OL, men jeg skal være klar om muligheten byr seg. landslagsdebuten ga mersmak og jeg skal gjøre alt som kreves for å komme i posisjon for nye uttak, lover og avslutter «Årets linjespiller» i REMA 1000-ligaen, Sondre Gjerdalen.

Vi gratulerer ham med prisen!