Supermopperne fra Haslum har sørget for at gulvet er tørt i over 20 år: – Vi gjør det så lenge vi syntes det er gøy – Norsk Topphåndball
Foto: Hege Bjanes

Supermopperne fra Haslum har sørget for at gulvet er tørt i over 20 år: – Vi gjør det så lenge vi syntes det er gøy

Elisabeth Wahlund, Ole-Petter Karlsen og Inge Lise Sveen er tre av «Supermopperne» til Haslum HK. De har passet på at kampgulvet er tørt så man ikke sklir i over 20 år. I tillegg har de moppet for både herre- og damelandslaget.

I løpet av en håndballkarriere er det mange som blir skadet en gang eller to, men en type skade man sjeldent hører om er at noen sklir på et glatt kamp-gulv. Her er det nemlig frivillige som passer på at gulvet er tørt til enhver tid. 

Dette er den fjortende, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

I denne artikkelen har vi snakket med Supermopperne til Haslum HK, nemlig Elisabeth Wahlund og Ole-Petter Karlsen. De sørger for at kamparenaen er helt tørr og at ingen sklir og får unødvendige skader under Haslum HKs hjemmekamper i Nadderud Arena. Dette ansvarsområdet har de hatt helt siden 2002, og det er ikke mange kampene de har gått glipp av. 

Veien inn i håndballen

Både Ole-Petter og Elisabeth er lett funksjonshemmede. De klarer stort sett alt hverdagen, og om de har problemer med noe får de god hjelp fra familie og venner. De er begge aktive på idrettslaget Vivil. 

En dag i 2002 spurte den daværende treneren i Vivil om noen ville moppe for Haslum HK. Elisabeth og Ole-Petter meldte seg og siden den gang har de så og si vært fast inventar i hjørnet av hjemmebanen til Haslum herrene, sammen med Inge Lise Sveen.

Stiller så og si alltid opp

Supermopperne prioriterer håndballkamper over veldig mye, så de er så og si alltid å se i Nadderud Arena når Haslum herrene spiller kamper. 

– Når det er kamper er vi ofte i hallen i over 4 timer. Vi møter opp to timer før kamp og da hjelper vi til med litt av hvert, sier de.

Dette kan være alt fra å trakte kaffe, til å sette ut stoler. 

– Jeg har så maur i rumpa jeg, så jeg klarer ikke å sitte stille. Derfor passer det meg veldig bra å kunne hjelpe til, smiler Elisabeth. 

Hun forteller at hun fort ser om noe må gjøres etter så mange år i klubben. 

– Jeg har en tendens til å fyke rundt som en Duracell-kanin før kampene, fordi det er nesten alltid noe som må gjøres, sier hun. 

Moppet for landslaget

Både Elisabeth og Ole-Petter har moppet for flere forskjellige lag og i flere forskjellige haller. Moppe-reisen startet for Haslum HK, før den utviklet seg til både Haslum menn og juniorlaget i tillegg til Stabæk damene. 

Supermopperne har også moppet for Landslaget, både for menn og kvinner. 

– Vi har fått moppe for mange forskjellige lag. Vi har moppet i Nadderud Arena, Telenor Arena, Oslo spektrum og flere andre haller, sier de. 

– Haslum er som en stor familie

– Vi føler oss som en del av laget, sier de.

– De spillerne som har vært en stund i Haslum, de hilser på oss, men nå har de nye spillerne også begynt å gjøre det, og det er skikkelig hyggelig, smiler Elisabeth. 

Ole-Petter syntes også det er veldig hyggelig når dommerne kjenner de igjen.

– Noen dommere kjenner oss igjen og da kommer de og hilser. Noen sier også at de syntes det er så bra at vi er der, fordi da vet de at det blir tørket ordentlig, sier han. 

– Jeg føler at vi i Haslum er en stor famille. En stor gjeng. Vi gjør det fordi vi syntes det er gøy, avslutter Elisabeth. 

I samarbeid med