Silje Fure tar steget opp i elitestallen til Larvik – Norsk Topphåndball
Silje Fure er klar for to sesonger i Larvik! Foto: Tom Erik Hansen

Silje Fure tar steget opp i elitestallen til Larvik

Larvik Turn-jenta Silje Fure har signert toårskontrakt med Larvik Håndballklubb.

Linjespilleren har allerede rukket å ta fem medaljer med klubben. Hun har vunnet NM junior de to siste sesongene, vunnet Lerøyserien (pluss sølv 2022/23) og bronse i NM med elitelaget.

– Hadde noen sagt til med da jeg spilte Bringserien (for 16-åringer), at jeg skulle vinne NM junior to år på rad, hadde jeg synes det ville vært veldig rart.

Debuten for Larvik Håndballklubb kom i januar, borte mot Aker.

– Jeg fikk mye mer spilletid enn forventet i debuten. Da jeg kom på hadde jeg masse nerver, men det er jo bare håndball, så jeg gjorde som jeg har gjort på junior.

Silje Fure. Foto: Svein André Svendsen

På rekruttlaget har hun spilt med drakt nummer 9, og siden den sto ledig, fortsetter hun med det når sesongen starter til høsten.

Når vi ber henne om å beskrive sine styrker på håndballbanen, kommer svaret raskt.

– Å rykke i rom har vært veldig greit for meg. Jeg jobber med å sette sperrer. På elitenivå er det sterkere spillere, så jeg kommer til å bruke mange timer i styrkerommet i sommer.

– Jeg synes det er veldig stas og gøy at jeg får muligheten til å prøve meg på det høyeste nivået. Det føles veldig naturlig å gå videre med Larvik. Jeg liker treningshverdagen, trives godt i gruppa og ser veldig frem til fortsettelsen.

– Jeg skal bidra med god treningsvilje og hjelpe til at laget vokser videre. Jeg tror dette blir veldig bra!

Silje Fure har vært så vidt innom juniorlandslaget, der lagvenninne Nora Rosenberg er med på siste mesterskap for 04/05-årgangen denne sommeren. Når juniorlandsalget er historie, er det noen steg opp til rekruttlandslaget, der linjekollega Tirill Mørch er med.

– Jeg har alltid sagt at jeg skal spille så lenge jeg synes det er gøy. Jeg synes det er gøy, så får vi se hvor lenge det varer. Målet er å komme så langt som mulig.

SIlje Fure. Foto: Svein André Svendsen

19-åringen har trent med elitelaget to-tre ganger i uka når det har passet. Hun lærer mye på hver eneste trening.

– Det er mye å lære på hver eneste trening. Med Heidi Løke, Tirill Mørch og Tiril Rosenberg når hun er tilbake. Jeg prøver å ta opp all lærdom jeg kan. Det blir gøy å spille med Heidi Løke, som jeg vokste opp med å se spille.

Hvor mye spilletid det blir, er hun usikker på, men i sesongen som har gått har skader gjort at hun har fått trekke på seg den hvite drakta åtteganger.

Det ble flere kamper for ungjenta med elitelaget denne sesongen. Hun har allerede spilt i alle hjemlige turneringer. Totalt åtte kamper og fem scoringer.

I våres gikk hun ut av videregående skole, og skal ta et friår med litt jobbing ved siden av spill i Larvik Håndballklubb.

SILJE FURE (19)
Linjespiller
Barndomsklubb: Larvik Turn
Klubber: Larvik Turn (2022–2024)
51 kamper (130 mål) som seniorspiller pr. 31.05.2024
Kontrakt med Larvik Håndballklubb fra 2024/25

Meritter:
NM: Bronse med Larvik HK 2023/24

Meritter junior:
NM junior: Gull med Larvik HK 2022/23, 2023/24
Lerøyserien: Gull med Larvik HK 2023/24 (sølv 2022/23)

Kilder: Norges Håndballforbund og Svein André Svendsen