Birgitte Karlsen Hagen tar to nye år i Tertnes – Norsk Topphåndball
Foto: Bjørn Erik Nesse

Birgitte Karlsen Hagen tar to nye år i Tertnes

Birgitte, som nylig fylte 30 år, startet håndballkarrieren i Fyllingen Håndball, og kom for første gang til Tertnes via Fana i 2013. 

Hun ble raskt en av våre viktigste og mestscorende spillere, og spilte i klubben frem til sommeren 2017 da hun aksepterte et tilbud fra danske Silkeborg-Voel.

Dessverre opplevde Birgitte en alvorlig skade da hun røk korsbåndet allerede i sin første sesong i Danmark, dermed ble det en kort karriere i dansk håndball. 

Etter en lang opptreningsperiode returnerte Birgitte til Tertnes i 2019, hvor hun de siste sesongene har vært en del av lagets kapteinsteam.

Birgitte sier følgende om motivasjonen og fremtiden med Tertnes:

– Motivasjonen har alltid vært der. Det som fikk meg til å tvile, var med tanke på kroppen og om den fortsatt ville tåle å spille på dette nivået. Jeg har etterhvert slitne knær og sånne ting. Men sist sesong gikk det veldig bra, så det var egentlig det som avgjorde valget om å signere ny kontrakt.

Ryktene går jo om at du er i bedre form enn du har vært på lenge.

– Formen har aldri vært et problem, så lenge jeg er skadefri.

Ser du stor forskjell på laget som går inn i kommende sesong?

– Vi har jo hatt noen sesonger med mye utskiftning. Men jeg føler at holdningene og det mentale står sterkere nå enn tidligere. Nå er vi vant til å være der vi er, og da har vi et bedre utgangspunkt til å jobbe oss oppover.

Hva synes du er det beste med å spille håndball i Tertnes?

– Vi har det veldig bra sosialt, og jeg er veldig glad i å trene og utfordre meg selv i konkurranser. Og dette får jeg sammen med Tertnesjentene.

Tore Johannessen kommenterer signeringen slik:

-Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Birgitte velger å fortsette karrieren i Tertnes. Hun har en viktig rolle i gruppen, og er en som alltid går foran i trening. Birgittes spisskvaliteter i duellspillet er med på å gi oss variasjon i angrepsspillet. Hun er også en anvendelig forsvarsspiller, som er med på å gi oss mulighet til ulike formasjoner.

Med Birgitte på laget ser Tertnes frem til en ny spennende sesong

Foto: John Vint