Sigbjørn Teigen har jobbet frivillig siden 80-tallet: – Jeg kan ikke bare sitte i sofaen – Norsk Topphåndball
Sigbjørn Teigen. Foto: Svein André Svendsen

Sigbjørn Teigen har jobbet frivillig siden 80-tallet: – Jeg kan ikke bare sitte i sofaen

Sigbjørn Teigen er en av flere frivillige hos REMA 1000-ligaklubben Larvik. Han har hatt flere forskjellige verv i klubben, nå sitter han i styret og er arrangementsansvarlig og tidligere har han hatt roller som sikkerhetsansvarlig.   

Når vi som tilskuere kommer inn i en håndballhall er det ofte fordi det foregår et arrangement i hallen. Dette er det mange frivillige som jobber mange timer for å få i stand. Det kan være alt fra å sette ut reklame og sette opp kiosken, til å sitte i billettluken ved inngangen.  

Dette er den femtende, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

I denne artikkelen har vi snakket med Sigbjørn Teigen. Han er arrangementsansvarlig hos REMA1000-ligalaget Larvik Håndballklubb. I tillegg sitter han i styret. Han har jobbet frivillig siden starten av 80-tallet og har hatt verv som sikkerhetsansvarlig, dommer, trener, oppmann og enda flere.    

Veien inn i håndballen 

Det hele startet på starten av 80-tallet da Halsen var i 4. divisjon. Birger Andresen, eller Mr. Håndball, som Sigbjørn kaller han, var trener for laget. 

– Jeg fikk høre at Halsen trengte en oppmann, og litt gjennom noen ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å være det. Og det takket jeg jo selvsagt ja til, sier han. 

Halsen vant 4. divisjon dette året, og i løpet av 3 år var de oppe i 2. divisjon, som den gangen var nivå 2. 

Sigbjørn har 3 barn, så etter hvert begynte også de å komme inn i håndballmiljøet. 

– Etter hvert begynte barna mine å spille og da ble jeg trener. Jeg ble ikke trener for ungene mine, men for andre, forteller Sigbjørn.

Mange timer i uken

Hvor mange timer i uken bruker du på Larvik HK?

– Oi, det er ikke lett å si. Det varierer veldig fra uke til uke, men i snitt …

Sigbjørn tar seg en god tenkepause før han fortsetter.

– Det er nok kanskje 10 timer i uken, i snitt, forteller han. 

– Noen uker er det mer også, fordi det kan jo være alt fra rekruttlag, til damelaget, til landslaget og da kan det bli mye i enkelte uker, legger han til. 

– Så lenge det er gøy

– Jeg hadde ikke gjort det om jeg ikke syntes det var gøy. Da hadde jeg nok funnet på noe annet å gjøre, forteller Sigbjørn. 

I tillegg er kona hans, Svanhild, også svært delaktig i klubben. 

– Det er litt viktig for meg at kona mi også er med. Vi er ofte i hallen begge to, sier han. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Sigbjørn Teigen. Foto: Svein André Svendsen

Sigbjørn forteller at det er en utrolig fin gruppe med folk som jobber frivillig i Larvik, og at alle er veldig viktig for at det skal gå rundt. 

– Det er veldig mange trivelige folk å gjøre dugnad sammen med. Og jentene ikke minst, de er så hyggelige, sier han.

En oppfordring

Til slutt kommer Sigbjørn med en oppfordring: 

– Vi er en god gjeng som jobber dugnad nå, men vi vil selvsagt bli enda fler. I tillegg begynner flere av oss å dra på åra. Vi er avhengig av alle, og gjerne enda flere. Min oppfordring er derfor at folk skal melde seg som frivillige. Om man så bare gjør litt, så er det utrolig mye bedre enn å ikke gjøre noe, avslutter han. 

I samarbeid med