OTTESEN: – Tittelen er kanskje ikke så ufortjent – Norsk Topphåndball
Sverre Ottesen, Haslum. Foto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

OTTESEN: – Tittelen er kanskje ikke så ufortjent

Haslum-komet Sverre Ottesen (20) tok for alvor REMA 1000-ligaen med storm i mars. Supermåneden sørget for at han ble Skarpnes Månedenes spiller i REMA 1000-ligaen. Onsdag kveld imponerte han på ny.

– Jeg hadde ikke sett for meg å få denne prisen i løpet av sesongen. Selv om det ikke var et overordnet mål for meg før sesongen, er det veldig gøy at innsatsen er lagt merke til, sier Sverre Ottesen til topphandball.no like etter at han og bæringene måtte seg seg slått 37-32 borte mot ØIF Arendal onsdag kveld.

– Når man taper kommer det meste i andre rekke, sier en skuffet Ottesen til topphandball.no etter onsdagens tap.

Sluttspill

Bæringene har hatt en turbulent sesong. Skader på sentrale spillere, trenerbytte og økonomiske utfordringer har fått mye spalteplass i Budstikka gjennom sesongen. Talentutviklingen har gått sin gang og klubbens unggutter har imponert mang en tilskuer. Klubben viste for alvor at talentsatsingen bærer frukter da både seniorlaget og G20 kvalifiserte seg for Final8 i nettopp Arendal i februar. Etter håndballfesten på Sørlandet har ungguttene skutt ekstra fart under ledelse av klubblegenden Erlend Mamelund og Ole Andreas H. Sverre. Ottesen har levert på øverste hylle i det som trygt kan betegnes som en eneste lang, rød parademarsj i mars måned. Bare sjekk her:

  • 10 mål i 40-30-seieren borte mot Halden
  • 8 mål i 37-30-seieren hjemme mot Fjellhammer
  • 9 mål i 32-28-seieren borte mot Bækkelaget
  • 7 mål i 31-29-seieren hjemme mot Bergen

34 mål lar seg høre på fire kamper for den unge playmakeren. Om ikke det var nok, ble Ottesen kåret til Haslums beste onsdag kveld – og syv nye mål kunne føres på statistikk-kortet, uten at det hjalp på poengfangsten denne gangen.


Fortsetter

Februar var ikke den store festmåneden sett med Haslum-måneden og gjennom Ottesens briller. Mars ble en stor kontrast.

– Som håndballspiller handler mye om å skape flyt. Den kom for alvor i mars både for meg og laget, etter mange dårlige kamper i februar. Jeg har fått mye ansvar av Erlend og Ole Andreas og stått mye på banen. Tittelen er kanskje ikke så ufortjent, når man se på tallene i mars. Det ble en god måned, smiler han.

– Men likevel ikke noe jeg hadde forventet. REMA 1000-ligaen er full av gode spillere, fastslår han idet ØIF Arendals Mathias R. Larson – som rundet 200 !() mål denne sesongen onsdag kveld, spaserer forbi på vei til garderoben.

Dog, Haslums mål med onsdagens bortekamp i Sparebanken Sør Amfi var å sikre sluttspillbillettene, men Ottesen og rødtrøyene maktet ikke å gi ØIF Arendal kamp helt til døra, selv etter en forrykende start og ledelse 7-3.

Ottesen leverte på en fin kamp med syv mål og kåret til Haslums beste spiller. Distanseskuddene gjorde tidligere Haslum-målvakt Kristjan Jurisic dels svimmel.

– Jeg synes jeg gjør en god match, men både Stig-Tore (red.anm: Moen Nilsen) og Felix (Abrahamsen Lunde) kunne fått den prisen i denne kampen, men vi slet for mye og fant aldri ut av ØIF Arendals solide 7 mot 6 spill. Målet var å sikre sluttspillplassen i denne kampen. Derfor er vi skuffet og det blir garantert en kjedelig og lang lang busstur hjem til Bærum i kveld. Nå må vi opp i ringen igjen før siste serierunde. Vi skal være god nok for en plass i sluttspillet, avslutter Haslums unge komet og Månedens Skarpnes spiller Sverre Ottesen til topphandball.no.

Norsk Topphåndball gratulerer Sverre Ottesen med tittelen Skarpnes Månedens spiller!

PS: Ottesen og Haslum er vertskap for seriemester Kolstad neste onsdag.