SKARE: – Et skikkelig slag i magen – Norsk Topphåndball
Sondre Kvamme Skare, Bergen. Foto: Livesportphoto/Bergen

SKARE: – Et skikkelig slag i magen

Når Bergen og Sondre Kvamme Skare tar i mot Fjellhammer er det med ett mål for øyet.

Kampen mot Sandens ble et skikkelig slag i magen, medgir Sondre K. Skare til topphandball.no dagen før bergenserne forhåpentligvis løftes frem til to livsviktige poeng mot Fjellhammer onsdag kveld.

Skulle sikre

Strekspilleren henviser til det noe overraskende 23-30 tapet på hjemmebane – for anledningen i Kvinnherad for halvannen uke siden, mot Sandnes.

Tapet gjorde sitt til at bergenserne antakelig må vinne de to siste kampene i REMA 1000-ligaen for å sikre plass i sluttspillet. Før onsdagens runde ligger Bergen på 8. plass med 21 poeng – som gir sluttspill. Halden ligger poenget bak. Onsdag kveld venter Fjellhammer, som er i poengnød for å unngå kvalifiseringsspill.

– Vi har kniven på strupen om vi skal nå sluttspillet. Før sesongen var målet å holde oss, men utover i sesongen har sluttspill blitt en realistisk mulighet for oss. Vi har veldig lyst på den sluttspillbilletten. Den skal ikke glippe, sier Skare.

 Flere enn oss

Derfor var tapet for Sandnes et skjær i sjøen for ambisiøse bergensere, men i Bergen er optimismen på plass når to runder gjenstår. Fjellhammer ligger á poeng med Bækkelaget (15 poeng hver)

– Dette er en must-win for begge lag. Fjellhammer bør ta poeng og det samme må vi gjøre. Vi møter et Fjellhammer-lag som med seier vil være ett skritt nærmere plass i REMA 1000-ligaen neste sesong. Selv om Sandnes-kampen ble som den ble, er det likevel god stemning i gruppa. Heldigvis for oss er det flere lag som driter seg ut med jevne mellomrom.

Vi vet at nivået vårt er høyere enn vi fikk vist frem der. Nå har vi trent godt sammen siden fredag. Det er nok andre som har hatt mer påskefri enn oss, men det er det som skal til for å ta steg og utvikle oss videre.


Skare fulgte selvsagt byfrendene i Brann i serieåpningen mot Tromsø mandag kveld. Det ga inspirasjon inn mot serieavslutningen.
– Klart det gir ekstra energi og se Brann vinne i serieåpningen, men vi vet at det blir en knalltøff jobb. Mye står på spill, men det er dette vi liker, avslutter en kampklar Sondre K. Skare.Onsdagens kamp i Framohallen har avkast klokken 18.