Ellevill Larson i to hundre (!) – blir bikkjeslagsmål i siste serierunde – Norsk Topphåndball
Mathias R. Larson scoret nye tretten mål i den andre kvartfinalen i sluttspillet. Arkivfoto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

Ellevill Larson i to hundre (!) – blir bikkjeslagsmål i siste serierunde

ØIF Arendal sikret bronsemedalje mot tapre Haslum i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Dermed kunne REMA 1000-ligaens suverene toppscorer Mathias R. Larson og lagkompisene motta bronsemedaljer i årets REMA 1000-ligaen. I kampen om 4.plassen og de siste sluttspillplassene er det vidåpent én runde før slutt.

Selv om Skarpnes Månedens-spiller Sverre Ottesen og Haslum lenge ga ØIF Arendal kamp om poengene, ble dette kommende Elverum-spiller Mathias R. Larsons store propagandakamp. Uttrykket «å være i hundre» må byttes ut med «å være i to hundre» etter fantomsesongen dansken så langt har hatt. Før kampen stod dansken med småpene 189 mål. Elleve nye scoringer sørget for at den tidligere GOG-spilleren rundet 200 (!) scoringer på 25 kamper. Det gir åtte mål i snitt per kamp før siste serierunde. Sørlendingene vant til slutt komfortabelt 37-32.
ØIF Arendal fikk utdelt bronsemedaljene etter kampslutt.

Helt åpent

Runar lå to poeng bak rival Drammen før kveldens TV2 Sport-sendte dyst i Sandefjord. Hvittrøyene gjorde som Robin G. Wulvik drømte om på forhånd. En forrykende andreomgang sikret Runar to viktige poeng i kampen om 4.plassen – og bedre betingelser når sluttspillet starter. 18-16 til pause ble til ved full tid. Dermed ligger Runar og Drammen likt med 33 poeng før siste serierunde neste.

Bergen tok et langt skritt i retning av sluttspillplass med storseier 33-21 hjemme mot Fjellhammer. Halden meldte seg på igjen i kampen om en sluttspillplass etter en solid 29-24 seier over Bækkelaget. Bergen ligger på 6.plass (23 poeng), etterfulgt av Haslum (23 poeng), Nærbø (23 poeng) og Halden like utenfor sluttspillplass med sine 22 poeng.

Bergen gjester Bækkelaget, Haslum er vertskap for Kolstad, Nærbø møter Runar på Jæren og Halden gjester nedrykksklare Viking TIF i Bergen.
I Aquarama var stillingen 23-23 etter 43 minutters spill mellom Kristiansand og Sandnes i poengnød. Syv minutter før slutt sto det 24-24 (!) på tavla.
Sandnes-målvakt Robart S. Janssen og KRS-målvakt Anders Lynge Hansen hadde drøye 40 i redningsprosent hver. Kampen endte 28-28.
Før siste serierunde ligger Kristiansand på 13.plass med 14 poeng. Fjellhammer (12.plass med 15 poeng) og Bækkelaget på foreløpig sikker plass med 15 poeng på 11.plass.

Elverum valset over Viking TIF med hele 44-22. Kolstad slo Nærbø oppskriftsmessig 36-28.