LINDELL: – Det ville være en underdrivelse å mene noe annet – Norsk Topphåndball
Martin Lindell. Her avbildet da han ble klar for Runar etter proffspill i Frankrike. Arkivfoto: Runar

LINDELL: – Det ville være en underdrivelse å mene noe annet

Når Runar-spiller Martin Lindell gjester sin gamle hjemmebane i Arendal tirsdag kveld, blir det uten hans partner på høyreback, skadde Christoffer Rambo.  

– Det ville være en underdrivelse å mene noe annet enn at Rambos skadefravær ikke betyr noe for oss. Christoffer ble toppscorer sist sesong og det er klart det har betydning for oss, sier Martin Lindell til topphandball.no dagen før det TV2 Sport 2-sendte oppgjøret mellom gamleklubben ØIF Arendal og hans Runar tirsdag kveld.

Fraværet av Rambo, gjør at mer ansvar legges på Lindell og landsmann Tobias Rivesjøs skuldre.

Martin Lindell og Leif Gautestad. Sistnevnte er fortsatt sykemeldt og blir ikke å se på benken i Sparebanken Sør Amfi tirsdag kveld. Foto: Runar Sandefjord

Flere bekker små
Selv om Rambos betydning for forrige sesongs bronselag er stor, er det en rekke mindre justeringer som må til for å snu den svake sesonginnledningen for Runar.
– Alle de små delene av spillet vårt, fra forsvar til angrep, må justeres opp på et høyere nivå. I sesonginnledningen har det glippet på flere områder. Det er summen av alt som har gjort at vi har fått en tøff start på sesongen. Nå møter vi et lag som også har startet varierende. De har solide målvakter og en bakrekke med Mathias Larson, Josip Vidovic og Mario Matic som er solide. De har også to solide strekspillere. De har en bredde som må stoppes. Det er det liten tvil om, mener han.

Christoffer Rambo er på skadet. Foto: Ravn Foto

Gode minner
Selv om han har tenkt til å ta med seg nye, gode minner fra Sparebanken Sør Amfi tirsdag kveld, er det særlig én opplevelse han husker tilbake på med glede fra årene i ØIF Arendal.
– Opplevelsene fra kampene der hallen var fullsatt sitter godt i minneboka mi. Nå har jeg spilt i Sparebanken Sør Amfi etter at jeg kom til Runar, men det er likevel spesielt å komme tilbake. Det er rett og slett fantastisk å komme tilbake og hilse og se på alle menneskene i klubben, men når kampen blåses i gang må de følelsene forsvinne. Sånn er det jo, fastslår 30-åringen.

Ett pluss
For svensken er ikke i tvil om at Runar må opp noen hakk for å lage trøbbel i Arendal.
– Slik situasjonen er nå, vil det være et stort, stort pluss for oss å ta med hjem to poeng fra Arendal. Vi er revansjesugne på poeng, sier Lindell som ikke får med seg tidligere ØIF Arendal-trener Leif Gautestad til Arendal.

Håndball-Norges «grand old man» ble som kjent rammet alvorlig prolaps i ryggen og med såkalt dropfot som konsekvens i sommer. Det er førøvrig ikke bare Lindell som har gode minner fra Arendal. Runars unge venstrekant Fredrik U. Venemyr (19), som konkurrerer med Preben Gram om spilletid på venstrekanten, kom til Sandefjord fra nettopp ØIF Arendal i sommer.

Tirsdagens oppgjør mellom de to tradisjonsrike klubbene har avkast kl. 18:15. Kampen sendes også direkte på TV2 Sport 2.