To strake i seriestarten for Sandefjord – Norsk Topphåndball

To strake i seriestarten for Sandefjord

Sandefjord har lagt seg på tabelltoppen etter firemålsseier 26-22 over Oslostudentene søndag kveld. Det var en seier som satt langt inne, men som ikke var mindre gledelig av den grunn!

Sandefjord mot OSI skal i utgangspunktet være lett match. Det ble det ikke denne gangen. Gjestene fra Oslo, anført av de to sandefjordingene Sondre Kjendalen og Nicolai Strøm Thoresen med 9 mål hver, holdt urovekkende godt følge med hjemmelaget. I den første omgangen ledet vi på det meste med to mål (12-10 og 13-11), men OSI avsluttet omgangen best og både reduserte og utlignet før pausesignalet gikk.

Annen omgang så lenge ut til å bli en kopi av den første. To ganger Erlend Strand og én gang Tarik Repesa sendte oss tre mål foran (16-13), men så stoppet det opp igjen. Herman Kristoffersen kom fri på strek, og Thoresen/Kjendalenordnet hver sin skåring til 17-17. Så satte endelig forsvarsspillet seg. På de siste tjue minuttene skåret OSI bare fem ganger. Forsvaret gjorde sin del av jobben, Johan Hedlund Bergqvist i SH-målet gjorde mer enn sin. Han endte på en redningsprosent på imponerende 44, og var nok den sterkeste utfordreren til Johannes Gurrich i kampen om Banens beste spiller-tittelen.

SH-trener Geir Oustorp var uvanlig gjerrig med byttene sine i denne kampen. Bakspiller-trioen Gurrich, Martin Lundquist (kom inn i førstesekseren for en skadet Espen Røhmer) og Sander Wennberg Linderud sto på banen i samtlige seksti minutter. De første kantbyttene kom midtveis i 2. omgang. Og til slutt viste det seg å være et godt valg. For med unntak av en strekskåring fra Jakob Petrzela og et kantmål fra Magnus Galabuzi Segujja var det den nevnte trioen som sørget for at Sandefjords seier til slutt ble på fire mål, akkurat nok til å innta tabelltoppen.

Neste søndag skal Sandefjord ut i en av sesongens tøffeste bortekamper mot Melhus i Trondheim. Topper vi tabellen etter den kampen også, må det sies at vi har fått en bra start.

Sandefjords lag mot OSI: Sander Akerlie (35 %), Johan Hedlund Bergqvist (44 %), Endre Svåsand, Victor Iversen, Magnus Galabuzi Segujja 2, Sander Ree-Lindstad, Johannes Gurrich 6, Sander Wennberg Linderud 5, Herman Bjørvik, Andreas Oustorp, Martin Lundquist 2 (2), Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 2, Erlend Strand 5 (2), Jakub Petrzela 2, Tarik Repesa 2.