LARSON: – Det ble veldig spesielt for meg i februar – Norsk Topphåndball
Mathias R. Larson. Foto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

LARSON: – Det ble veldig spesielt for meg i februar


Spillerne i REMA 1000-ligaen var aldri i tvil. Med nesten 70% av stemmene ble ØIF Arendals Mathias R. Larson kåret til «Årets spiller» i REMA 1000-ligaen denne sesongen. Dermed avslutter Larson en ellevill sesong på topp – med tre titler. Etter ferien venter et nytt kapittel.

– Utrolig moro og veldig stolt av å bli kåret til årets spiller av de andre spillerne i REMA 1000-ligaen, sier Mathias R. Larson til topphandball.no fredag ettermiddag.

Liten tvil

Larson har levert en ellevill sesong i ØIF Arendal-trøya og terrorisert samtlige lag gjennom hele sesongen med storspill, storspill og storspill på løpende bånd. 206 mål ble løpt, hamret og skutt inn over 26 kamper i seriespillet. Han ble suveren toppscorer, 42 mål foran Elverums Tobias Grøndahl.

I sluttspillet scoret han 46 (!) på fire kamper  – et snitt på 11,5 scoringer. Tobias Grøndahl satt inn 53 mål på syv kamper i sluttspillet og ble mestscorende der.

Før prisen som Årets spiller ble offentliggjort fredag, hadde den danske bakspilleren – innkassert prisen «Årets toppscorer» og «Årets midtback» i REMA 1000-ligaen.

Opptur

Førstesesongen i Sparebanken Sør Amfi – etter overgangen fra danske GOG, ble preget av en lei skulderskade med påfølgende operasjon og opptrening – altså den rake motsetning til den nylig avsluttede sesongen. Med nesten 70% av stemmene avslutter han de to årene i ØIF Arendal på topp.

– Jeg hadde ikke akkurat forutsatt at jeg skulle stå igjen som toppscorer og disse prisene. Forrige sesong fikk jeg ikke vist hva jeg er god for, men denne sesongen ble langt bedre, fortsetter Larson på telefon fra ferie i Kroatia.

Kontrakten med ØIF Arendal går i dag. 20.juli tropper han opp i Terningen Arena for å møte sine nye lagkamerater i Elverum – som erstatter for nevnte Grøndahl som reiser til Larsons forrige klubb GOG i Danmark.

Om ikke nok aktører skal bytte plass, flytter han fra Arendal og direkte inn i leiligheten som Larsons gamle lagkompis i ØIF Arendal, Magnus Søndenå, har benyttet denne sesongen i Elverum. Søndenå reiser som kjent til Kolstad i sommer.

Spesielt øyeblikk

– Hva er det mest spesielle øyeblikket du ser tilbake på denne sesongen?
– Det er egentlig flere ting. Det første er hvordan hele spillergruppa og trenerne her i ØIF Arendal ble enige om å slå tilbake etter 9.plassen forrige sesong. Vi skulle minimum bli nummer tre og prøve å slå Elverum og Kolstad. Det var det som vi trodde var mulig. Vi tok bronsen i serien, slo Elverum og spilte uavgjort mot Kolstad samt rystet Elverum i semifinalen i sluttspillet.

Ellers var det veldig spesielt for meg da jeg ble presentert som Elverum-spiller i februar. Like etter løp jeg ut som ØIF-spiller i Terningen Arena mot min nye klubb. Det var surt å tape med ett der oppe. Vi hadde overtaket på dem, sier Larson videre.

Takker klubben

Larson, som vet at overgangen til ØIF Arendals mangeårige erkerival Elverum er kontroversiell, ønsker å trekke frem samtlige medspillere og trenerteamet for sesongen han har hatt i sørlandsklubben.

– Spillere og trener har bidratt til den fine sesongen jeg har hatt.  Jeg hadde aldri kommet i så mange fine posisjoner hadde det ikke vært for lagkameratene mine. Det er mange som fortjener skryt og takk. For man blir aldri verken toppscorer eller årets spiller. Det skjer alltid sammen med resten av laget, men nå begynner et nytt kapitell i håndballivet mitt.

Dansken har aldri lagt skjul på ambisjonene og tankene om det ikke er mulig å slå alle lag i alle kamper.
– Jeg gleder meg til å ta et steg opp rent sportslig og profesjonelt i Elverum, spille i europacup (red.anm. EHF European League). Elverum har vist denne sesongen, og vi viste med uavgjort-resultatet i Trondheim i høst, at Kolstad ikke er uslåelige. Jeg har lyst å vinne titler, avslutter bakspilleren til topphandball.no.

Vi gratulerer Larson med den gjeve utmerkelsen «Årets spiller» i REMA 1000-ligaen. Og prisen som «Årets midtback». Og prisen som «Årets toppscorer». Og han kom selvsagt på årets lag.