SØNDENÅ NÅDELØS MOT GAMLEKLUBBEN – ELVERUM TIL FINALE – Norsk Topphåndball

SØNDENÅ NÅDELØS MOT GAMLEKLUBBEN – ELVERUM TIL FINALE

Tidligere ØIF Arendalspiller Magnus Søndenå var nådeløs med gamleklubben da Elverum smadret vertenes håp om en tredje semifinalekamp. I finalen venter Søndenås kommende arbeidsgiver Kolstad.

Elverum vant til slutt hele 41-30 foran over 2000 tilskuere i Sparebanken Sør Amfi i Arendal.

Slik var kampen

Gjestene fra Innlandet hadde tydeligvis med seg en god dose med selvtillit og godfølelse til Arendal. Tobias Grøndahl & co fikk en pangstart og ledet 8-4 etter åtte minutters spill – til stor glede for de to bussene med supportere fra Taigaen. Selv om Kristijan Jurisic og Vegard B. Øien vartet opp med den ene tv-redningen etter den andre i innledningen, ble det særdeles målrikt i Sparebanken Sør Amfi i åpningen med Elverum-ledelse 10-7 etter 12 minutters spill.

Ampert

Som ventet ble det ampert i Sparebanken Sør Amfi. Tøffe taklinger, munnhuggeri og taklinger over øverste hylle ble servert på løpende bånd. Særlig Vegard B. Øien imponerte og etter 20 minutters spill sto han med pene 44 i redningsprosent. Redningene ble omsatt i mål og Elverum festet grepet med 15-9 etter 22 minutters spill. ØIF Arendal la om til det elskede – eller hatede, 7 mot 6-spillet – alt ettersom hvordan man ser det. Det ga ikke like stor effekt som tidligere i sesongen. Tekniske feil, utvisninger og bomskudd ble utnyttet effektivt av den tidligere hjemmefavoritten Magnus Søndenå og serietoeren. Høyrebacken var nådeløs med gamleklubben før hvilen med sine syv scoringer. Elverum gikk til pause med ledelse 20-14.

Ut av startblokkene

Larson og lagkompisene fant ikke ut av Elverum-forsvaret etter hvilen med deres 7 mot 6-spill. Tekniske feil og bomskudd ble knallhardt straffet av Magnus Søndenå & co. Elverum løp ut av startblokkene etter hvilen og økte til 25-17 før det var gått 35 minutters spill. Elverum tok regelrett lurven av hjemmelaget utover i omgangen. Midtveis i andreomgangen sto det 33-23 på tavla favør Elverum – til hjemmepublikummet fortvilelse. For i kveld var Elverum nådeløse i Arendal. Forsvarsspillet var av det solide slaget og kontringene ble effektivt hamret inn bak Kristijan Jurisic.

Elverum holdt flyten og kunne til slutt juble for storseier over ØIF Arendal.

Søndenå og svenske Daniel Blomgren ble Elverums mestscorende med ni mål hver. Bakerst endte Vegard Bakken Øien med For vertene ble Mathias R. Larson som vanlig toppscorer (8 mål). Søndenå ble kåret til Elverums beste spiller. Sondre Gjerdalen ble kåret til ØIF Arendals beste spiller.

Finalekampene mot Kolstad er berammet til 22.5, 25.5 og 29.5.

PS: Mathias R. Larson ble for øvrig hyllet av hjemmepublikummet før kampstart da han mottok prisen som «Årets spiller» i ØIF Arendal. Larson bytter som kjent til Elverum til sommeren. Kveldens kamp ble dermed danskens siste i ØIF-drakta.