KRS-VETERAN: – Det trenger vi for å nå målene klubben har satt – Norsk Topphåndball
Sebastian Schultz Hansen. Foto: Jan Espen Thorvildsen

KRS-VETERAN: – Det trenger vi for å nå målene klubben har satt

Kristiansand-veteran Sebastian Schultz Hansen skryter av klubbens nykommere. Søndag skal Kristiansand åpne poengkontoen hjemme mot Bækkelaget, skal vi tro playmakeren.– De nye gutta har generelt imponert meg på flere måter. De kom til en allerede god treningskultur, men de nye gutta har satt sitt stempel på tilværelsen til tross for skadeproblemene flere av de har. De krever rett og slett enda mer av alle. Det trenger vi for å nå målene klubben har satt seg, sier klubbveteran Sebastian Schultz Hansen til topphandball.no.

Fra tap til seier?
Selv om klubbens nykommere har markert seg hos ambisiøse sørlendinger, er det likevel noen skjær i sjøen klubben må håndtere fremover. En strek i regningen er at bakspillerne Trondur Mikkelsen (Ryger) og 204 cm høye Jonas Myreng Elverhøy (Lugi) har slitt og sliter med skader. Det samme gjør høyrebackene Preben Nord-Varhaug og langtidsskadde Øyvind Frigstad. Det positive er at målvakt Peter Loke Brasen har kommet inn og styrket måvaktsposisjonen. Talentet Henrik Øygarden (ØIF Arendal) har også funnet seg til rette. Skadesituasjonen har resultert i at hovedtrener Victor Skillhammar måtte ta skoene ned fra hylla igjen i serieåpningen mot Fjellhammer. I forrige uke ble også talentet Bjarni Í Selvindi (STIF, Færøyene) hentet til Sørlandet.
– Vi har vært maksimalt uheldige ved å få skadene tidlig i sesongen. Nå får vi håpe at våre skadde spillere kommer tilbake uten at nye blir sendt på sykestua i mellomtiden. For troppen ser totalt sett lovende ut, mener Schultz Hansen – som selv kom tilbake til Kristiansand etter å ha spilt vårsesongen for erkerival ØIF Arendal.

Ti kasser
Klubbveteranen har vært med på hele oppturen Kristiansand har hatt siden tilværelsen på nivå tre. Derfor gleder han seg ekstra over utviklingen og ambisjonene klubben har satt seg. I 2021/2022-sesongen reddet sørlendingene plassen i REMA 1000-ligaen (10.plass). Forrige sesong klatret Sasser Sonn (toppscorer med ti mål mot Fjellhammer) & co opp til 7.plass og sluttspillplassering. Klubben kom også til Final8 i februar. Klubben har klare ambisjoner om å bli et topplag i løpet av få år. Det skal trenes og spilles noen bataljer innen den tid. Første utfordring på veien, etter sist helgs forsmedelige tap i serieåpningen mot bybarnet Eirik Køpp og Fjellhammer (30-27), er Bækkelaget som venter i Aquarama søndag. Gjestene fra Tigerstaden spilte 26-26 mot medaljekandidat Runar i serieåpningen.
– Det er på tide å åpne målkontoen hjemme i Aquarama. Det er oppgaven vår, sier en tydelig klubbveteranen til topphandball.no.

– Undervurdert
– Bækkelaget blir undervurdert nesten hver eneste sesong. De har en bra førstesekser og viste i en rekke kamper forrige sesong at de kan ta noen skalper med dette mannskapet. Samtidig har vi ambisjoner som tilsier at Bækkelaget er et lag vi må ta poeng mot for å nå målene som er satt. Nå er som sagt skadesituasjonen krevende. Derfor blir det en jevn kamp der marginene avgjør, spår han.
Med sørlendingenes ambisjoner er Fjellhammer, Bækkelaget, Bergen og ØIF Arendal den perfekte åpning?
– Eller?
– De foregående årene har alle topplagene kommet på rad og rekke i serieåpningen. Nå har vi begynt -og fortsetter – med lagene, som antakelig kommer til å ligge i nærheten av oss på tabellen. Slik sett er terminlista god for oss. Med tanke på skadene vi har slitt og sliter med kunne vi kanskje heller ha ønsket oss en oppstart mot alle topplagene. Men, det blir mest prat og eventualieter. Det er sesongen under ett som er interessant, avslutter 30-åringen overfor topphandball.no.

En ting er likevel sikkert. Klubbveteranen er klar for å åpne poengkontoen. Søndag kveld foreligger svaret.