BRASEN: – En lille gave for oss, men jeg er nervøs – Norsk Topphåndball
KRS-målvakt Loke Peter Brasen møter gamleklubben i første seriekamp. Foto: KRS

BRASEN: – En lille gave for oss, men jeg er nervøs

Loke Peter Brasen har levert to solide sesonger for Fjellhammer. Lørdag skal den danske målvakten – og hans nye klubb Kristiansand – ødelegge åpningsfesten mot gamleklubben hans, når nye Fjellhammer Arena innvies.

– Jeg unner virkelig mine gamle lagkamerater og klubb en nye arena. Jeg må innrømme at jeg er litt nervøs før serieåpningen, for det er tross alt gode venner som står på andre siden. Samtidig er både mine nye lagkompiser og meg selv takknemlige for å være første motstander ut i Fjellhammer Arena. De er klare til å ta nye steg med ny arena, men vi kommer ikke til åpningsfesten for å legge oss flate for Fjellhammer. Vi skal ødelegge åpningsfesten med å vinne der oppe. En lille gave for oss, men jeg er nervøs, sier Loke Peter Brasen til topphandball.no.

Storm

Den joviale dansken har imponert langt utover Lørenskogs grenser de to siste sesongene. Etter å ha dannet målvaktspar med Vegard B. Øien de siste årene, valgte han å dra videre til en annen frisk satsing, Kristiansand Topphåndball. Kristiansanderne hatt tatt mål av seg å bygge seg opp til å bli en toppklubb de neste årene.

– Jeg hadde bruk for et miljøskifte etter noen flotte år i Lørenskoghallen. Prosjektet jeg ble presentert for her i Kristiansand var forlokkende, forteller Brasen som fortsatt får en svensk trener å forholde seg til etter et drøyt halvår med meritterte Robert Hedin i Lørenskoghallen.
Victor Skillhammar har herjet i REMA 1000-ligaen i en årrekke, men i sommer overtok han hovedtrenerjobben etter Tobben Evjen i Aquarama.

– Kristiansand har en sunn økonomi, engasjerte sponsorer og en trenerkonstellasjon og spillergruppe jeg tror på. Dette prosjektet ser veldig spennende ut. Vi merker også at interessen blant vanlige folk øker for det vi driver med i Kristiansand, forteller han.

Sørlandstronen

Brasen og hans nye klubb har dels slitt med skader på flere spillere i oppkjøringen. I en treningskamp mot erkerival ØIF Arendal for en måned siden var en rekke spillere ute av drift.
– Stemningen i garderoben var annerledes i forkant av den treningskampen enn foran de andre treningskampene i sommer. Jeg merket tydelig hvor mye det betyr for hele klubben når ØIF Arendal står på andre siden. Selv om vi tapte, så sitter det tapet faktisk kraftig i kroppene våre.
For sørlendingene har tenkt å ta tilbake håndballtronen på Sørlandet, som ØIF Arendal overtok for rundt 15 år siden.
– Vi har satt av 24. september på kalenderen for å si det slik.
Da gjester ØIF Arendal Brasen & co i Aquarama.

Setter seg

Brasen er ikke den eneste nyervervelsen i Skillhammars spillertropp. Trondur Mikkelsen (ny fra Ryger) fra Færøyene har imponert den danske målvakten i oppkjøringen.

– Trondur har funnet sin plass og ser meget spennende ut og blir en viktig brikke for oss. Når Jonas (red.anm: Myreng Elverhøy, ny fra Lugi) kommer inn i det, blir også han en spiller mange kommer til å legge merke til. Nei, det hele ser bra ut, mener Kristiansands nye sisteskanse.
Sørlendingene havnet på en sterk 7.plass forrige sesong, kom til Final8 i NM og røk ut for Runar Sandefjord i sluttspillet.
– Det betyr topp 6 denne sesongen?


– Kolstad blir seriemester og Elverum tar sølv. Bak der kan absolutt alt skje. Jeg tror det kommer til å bli en ekstrem jevn sesong, der skader og flyt vil bli utslagsgivende for om man snuser på tredjeplassen – eller om det blir 10.plass og en kjip plassering utenfor sluttspillet. Målet vårt er å gjøre det bedre enn i fjor, og bygge opp en klubb som kan være blant de fire beste om noen år. Troen på å ta nye steg denne sesongen er stor, mener han.
For sørlandstronen er i spill, noe som ikke gjør motivasjonen mindre.

– Jeg tror ØIF Arendal rett og slett er nødt til å slå tilbake etter sesongen de presterte i fjor. Det betyr at vi også må bli utvikle og bli litt bedre.
Klubber som Nærbø, Drammen, Runar Sandefjord, Fjellhammer og selvsagt Kristiansand, er klubber Brasen mener vil kjempe som løver bak Elverum og Kolstad.

– Selv om budsjetter ofte styrer plasseringen på tabellen, ble det ikke slik forrige sesong – utenom Kolstad og Elverum. Det kommer til å komme både sjokkseire og sjokktap denne sesongen.
– Og da blir det sjokkseier til lørdag?

– Fjellhammer inviterer til fest og vi blir med, men har tenkt å ødelegge den. Vi må jo gi de et sjokktap når de inviterer til åpning av ny arena, humrer og avslutter den ferske Kristiansand-målvakten Loke Peter Brasen.

For det er gjerne av sin egne man skal få det. Og i Kristiansand har de ambisjoner om mer enn bare å være hovedsete for Kaptein Sabeltanns herjinger.

PS: Brasen endte med en offisiell redningsprosent på 34,89 for Fjellhammer i 22/23-sesongen.