HAUGSENG: – Det er nå sesongen starter for alvor – Norsk Topphåndball
Foto: Nærbø

HAUGSENG: – Det er nå sesongen starter for alvor

Andreas H. Haugseng var en solid bidragsyter til at Nærbø løftet seg utover i forrige sesong etter returen fra Elverum. Søndag får Haugseng og Nærbø første pekepinn på hvor jærbuene står når Drammen gjester Sparebanken Vest Arena.

– Det er vanskelig å si hvor vi står egentlig. Drammen blir vår første, store test denne sesongen, sier Andreas Horst Haugseng til topphandball.no.

Full pott

Etter en svak start på forrige sesong i REMA 1000-ligaen, klatret jærbuene sakte men sikkert oppover på tabellen. Da poengene ble oppsummert i april sto Nærbø på 5.plass. Litt senere spilte Haugseng & co finale i EHF European Cup for andre året på rad. Etter de to første serierundene i årets REMA 1000-liga står Nærbø med full pott etter en arbeidsseier mot rivalen Sandnes og 12-målsseier mot Viking TIF.


– Vi har kommet godt i gang og gjort jobben. Nå venter første, skikkelige test for vår del. Vi er løpssterke og det samme er Drammen. Tidligere har vi stått dårlig mot dem, men søndag kommer det til å handle om marginer og det laget som får flest redninger. De kommer med mye nytt i spillerstallen, mens vi har nær den samme troppen som i fjor. Mange tenker at det er en fordel med tanke på samspill og sterke relasjoner. Det kan det være, men det er alltid sunt å få inn nye impulser. De kommer med en ny giv. De har vist seg fra en solid side i sesonginnledningen, mener Nærbøs playmaker som satt inn 34 mål på åtte seriekamper etter returen fra Elverum i vinter.

Godfølelse

Selv omtaler han egen form som grei foran den tredje serierunden.
– Det er ekstremt mange gode lag i REMA 1000-ligaen om dagen. Det er flere lag enn tidligere som kan ta poeng fra hverandre. Det er ingen kamper hvor man kan hvile seg til seier. Det er en lang sesong, så våre ambisjoner faller ikke på om det blir seier eller ikke til søndag. Jeg har likevel ståltro på det vi jobber med på trening. Vi har en sulten tropp. Nå begynner sesongen for alvor, med mange kamper med få dager mellom hvert slag. Det er dette vi gleder oss til. Nå får vi håpe jærbuene finner frem til hallen på søndag. For jeg tror vi har nok en morsom sesong i vente, avslutter Andreas H. Haugseng overfor topphandball.no.

Søndagens toppoppgjør mellom Nærbø og Drammen har kampstart klokken 17:30 i Sparebanken Vest Arena. Drammen kommer til Jæren med to identiske seire (29-21) mot Halden og Sandnes.