Håndballjentene storspilte mot Sveits – Norsk Topphåndball
Foto: John Vint

Håndballjentene storspilte mot Sveits

Alle de norske håndballjentene stod på scoringslisten da de beseiret Sveits 42-22 i EHF EuroCup.

Lørdag ettermiddag var det klart for den siste runden i EHF Euro Cup, hvor Håndballjentene møtte Sveits til returoppgjør. I det første oppgjøret vant Norge med 15 mål. 

Sveits åpnet kampen med det første målet etter tre målløse minutter, men Stine Skogrand utlignet like etter. Deretter tok håndballjentene ledelsen og kom foran 6-2 før det hadde gått ti minutter. Etter sitt andre mål sa det stopp en stund for Sveits, samtidig som Norge økte ledelsen. Da Sveits fikk inn sin tredje scoring hadde Håndballjentene fått ti baller i motsatt nett. 

De norske jentene fortsatte å storspille utover i andre omgang, med tempo i angrepet og de tettet igjen i forsvaret. Med under fem minutter igjen satte Veronica Kristiansen inn sin andre scoring i kampen og sendte Norge foran 18-5. Håndballjentene økte ytterligere og kom foran med 14 mål før pause, med hele ti av de norske jentene på scoringslisten i første omgang. 

Foto: Beate Oma Dahle/NTB/NHF

Marie Raasok kom inn i det norske målet i andre omgang, og startet med å servere Sunniva Næs Andersen med en treffsikker pasning på kontring. De norske jentene holdt målet rent i rett under fem minutter, mens de på andre banehalvdel gjorde jobben og økte ledelsen ytterligere. Hjemmelaget fant en noe bedre flyt i andre omgang og reduserte til 12-29 like etter ti minutter spilt. 

Utover i omgangen kom alle de norske utespillerne på scoringslisten og flere av de yngre håndballjentene fikk vist seg frem. Den norske ledelsen fortsatte å øke, men det bikket 20 mål før de norske jentene var ferdige. Det endte til slutt med storseier 42-22 i den siste kampen i turneringen. 

Norge går med det ubeseiret ut fra EHF Euro Cup. Nå skal de fortsette treningssamlingen og gjøre seg klare for OL i Paris i august. 

KAMPFAKTA
EHF Euro Cup
Sveits – Norge 22-42 (7-21)
Saalsporthalle Zürich, Sveits
Norges toppscorer: Stine Skogrand – syv mål
Sveits’ toppscorer: Mia Emmenegger – fem mål
Utvisninger: Norge 2×2 min., Sveits 2×2 min.

Se fullstendig kamprapport.
Les mer om EHF Euro Cup.
Les mer om Håndballjentene.