Scoringsfest på hjemmebane – Norsk Topphåndball
Foto: Beate Oma Dahle/NTB/NHF

Scoringsfest på hjemmebane

Håndballjentene storspilte og beseiret Ungarn med hele 15 mål! Kampen endte 33-18.

Håndballjentene var ubeseiret i EHF Euro Cup før de skulle møte gruppetoer Ungarn i Åsane Arena torsdag kveld. Sist lagene møttes, endte det med norsk seier 38-31, og Ungarns eneste tap i turneringen.

Håndballjentene åpnet strålende og gjorde mange scoringer i åpningsminuttene til hjemmepublikummets store begeistring. De stod kompakt i forsvaret sitt, og satte høy fart hver gang de erobret ballen. Ungarns trener benyttet seg av time-out-kortet sitt allerede før seks minutter var gått. Det stod 5-1 i Åsane Arena.

Det var kantspillerne som stod for bortelagets scoringer, men de kom ikke ofte nok til å tette den norske ledelsen. Da førsteomgangen var halvspilt var det fortsatt fire mål som skilte lagene, på stillingen 10-6.

Silje Solberg-Østhassel holdt buret rent fra de fleste posisjoner, og vartet opp en dobbeltredning fra straffemerket. De norske jentene dro ytterlige ifra, før Ungarn knappet innpå og var tre mål bak på det nærmeste. Da kampen var halvspilt var det fem mål som skilte, og det stod 16-11.

Til tross for en norsk utvisning tidlig i andreomgang, økte Håndballjentene ledelsen sin tre ganger før Ungarn gjorde sin første scoring. Det meste stemte for Norge som seilte ifra ungarerne, og da en halv omgang gjenstod var timålsledelsen et faktum.

Kampen var så godt som avgjort, men Håndballjentene holdt fokuset hele veien ut. Med hele 13 spillere på scoringslisten, viste Norge frem den store bredden de har i laget sitt. Marie Davidsen kom inn med et lite kvarter igjen, og var fantastisk i det norske målet.  

Festhåndballen var ikke over før Norge var hele 15 mål foran, og det hele endte 33-18.

Siste runde i EHF Euro Cup spilles i Zürich mot Sveits lørdag 6. april. Kampen starter kl. 15.00 og kan følges på en av Viaplay sine kanaler.