Gruser samtlige i Champions League – Norsk Topphåndball

Gruser samtlige i Champions League

At Kolstads Sander Sagosen kommer stadig nærmere toppformen er det liten tvil om. For statistikken lyver ikke. Den er voldsom.

Den hjemvendte trønderen har tatt Champions League med storm denne høsten. Han har hamret og lekt inn 54 mål i Champions League. Antall assister summerer seg opp til imponerende 61 så langt, 14 (!) foran Portos Rui Silva. Summerer man opp scoringer og assister (antall scoringspoeng) er Sagosen direkte delaktig – som sist, eller nest sist på ballen før scoring – ikke mindre enn 115 ganger.

Nestemann på lista er Barcelonas Dika Mem med sine 85 scoringspoeng (57 mål og 28 assist) – en differanse fra Sagosen på tronen og til franskmannen med 30 (!) scoringspoeng i differanse. Det er ikke mindre enn en imponerende statistikk for Kolstads stjernespiller. Celjes Mitja Janc playmaker er for øvrig toppscorer med 59 mål før ukas runde i gruppespillet.

Bergerud troner

Det er ikke bare Sagosen som regjerer øverst på spillerstatistikkene denne høsten. Kolstad-målvakt Torbjørn Bergerud har flest strafferedninger av samtlige målvakter i Champions League (9 redninger). Førsteplassen på statistikken deles riktignok med Aalborgs Niklas Landin, som for øvrig kom seirende ut av duellen mellom de nordiske gigantene sist uke.

Bergerud lå en periode øverst på målvakt-statistikken hva redninger totalt angår, men er nå forbigått av GOGs svenske målvakt Tobias Thulin.

Bergerud har reddet 98 skudd, mens Thulin har foreløpig stoppet 108. Prosentmessig er det Kiels Samir Bellahcene (35,43) som har høyest redningsprosent, med Barcelonas Emil Nielsen (35,04) like bak. Bergerud har 30,91 i total redningsprosent så langt i Champions League.

Kolstad gjester Sagosens eks-klubb, tyske THW Kiel, onsdag klokken 18:45. Kampen sendes på PlutoTV og på Handballkanalen.tv. Onsdagens kamp er den siste før EM-pausen i januar. Kolstad spiller første gruppespillskamp etter mesterskapspausen borte mot Emil K. Imsgaard og hans ungarske Szeged 15. februar neste år.