Gjett om jeg gleder meg til lørdag… – Norsk Topphåndball
Trondheim November 15: Seriekamp i REMA 1000 ligaen mellom Kolstad - Runar. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Gjett om jeg gleder meg til lørdag…

For da blir det toppoppgjør mot Elverum i Trondheim Spektrum. Og da er jeg overbevist om at vi får se et totalt annerledes Kolstad-lag sammenlignet med det som i kveld var i aksjon i Haukelandshallen i Bergen.

Mot Viking TIF var dette topp mot bunn; et bergenslag med bare to seire på 22 kamper og i klar nedrykksposisjon mot tabelltopper Kolstad som bare har avgitt tre poeng. 

I største delen av kampen var det ingen ting som tydet på at det var nettopp topp mot bunn. Det var nemlig i store deler av kampen nærmest uforståelig jevnspilt. I lange perioder av førsteomgangen var Viking til og med i føringen. Vi hadde ikke minst problemer med:

* målvakt Christian Lyngbø – som reddet 16(!) skudd – like mange som da vi møttes i første ligakamp (og vant 36-25). 

* playmaker Kristoffer Gjelsvik scoret fem og var assist på ytterligere seks – han fintet oss rett og slett ut ved noen anledninger.

* vi fikk heller aldri taket på hjemmelagets spill for å sette Carl Gabrielsson i gode posisjoner på høyrekanten.

Hvilke lyspunkter har jeg misset, Stian?

– Jeg synes Gabriel var veldig god den korte stunden han var på banen; kom inn med pondus. Sander var også god i ballspillet, som han gjerne er. 

– Vi dro til Bergen for å ta to poeng og dermed være i posisjon til å vinne serien i Spektrum på lørdag.  Å få mulighet til å gå rundt på laget, gi alle spilletid, var også viktig. Det klarte vi.

– Så er det ingen grunn til å legge skjul på at prestasjonen ikke var topp. Vi skal også huske at vi møtte et lag som er klar for nedrykk og som kunne spille med ekstremt lave skuldre. Viktig var det også at vi fikk ei god økt, det er lenge siden vi sist spilte kamp. Og så, ja, vi vet hva som skjer på lørdag…

Takk for den, Stian. Kanskje er det også grunn til å gi Martin Hovde et klapp på skulderen for fire treffere. Med forbehold om at det kom bomskudd mens TV-overføringene gikk i stå, så var det full uttelling.

Foto: FotoLars

PS!
Lars var ikke med til Bergen etter han før helgen fikk en «føling» med ryggen som også tidligere har skaffet ham trøbbel. Forhåpentligvis klarer vårt utmerkede medisinske støtteapparat å få Lars kampklar til lørdagens «ligafinale».

FAKTA 
Viking TIF – KOLSTAD  28-35 (16-19)
REMA 1000-ligaen
Haukelandshallen
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Henrik Ibsen – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 5(1), Sander Rønning 1, Adrian Aalberg 5, Magnus Langeland 1, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 4, Magnus Gullerud 3, Thomas Boilesen 2(1), Simen Lyse 6(3), Martin Hovde 4, Sigvaldi Gudjónsson, Erlend Johnsen 2.
Toppscorer Viking TIF:
Carl Gabrielsson 7
Utvisninger:
Viking TIF: 3 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball