Tom-Eirik Skarpsno klar for Nærbø – Norsk Topphåndball

Tom-Eirik Skarpsno klar for Nærbø

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Nærbø IL og tidligere Haslum-trener har vært i forhandlinger om den ledige trenerjobben hos jærbuene. Skarpsno satt på tribunen da ØIF Arendal gjestet Sparebanken Vest Arena i mars og har figurert høyt lokalpressens spekulasjoner om hvem som skulle tre inn i trenerrollen på Nærbø. I kveld kan vi bekrefte at Tom-Eirik Skarpsno overtar treneransvaret for Nærbøs elitelag fra sesongen 2024-25. 

Da Jærbladet forhørte seg med Skarpsno etter besøket i mars sa han: – Jeg føler meg ikke ferdig som håndballtrener. Hvis noen ønsker å få meg på håndballparketten, er jeg alltid åpen for det. I denne bransjen må man kunne flytte på seg, for det er begrenset med antall arbeidsplasser.  Jeg har først og fremst vært en konkurrent, men har stor respekt for den jobben som er gjort i klubben. Nærbø er jo et lite eventyr i norsk håndballhistorie, mener Skarpsno.

Rune Haugseng hadde følgende kommentar til samme avis: – Tom-Eirik har masse erfaring. Det kan være fint å få inn en trener som ser ting på en annen måte, det er det ikke tvil om. Jeg har alltid hatt stor respekt for Tom-Eirik, sier Rune Haugseng.

42 år gamle Skarpsno har bekledd rollene som både daglig leder og hovedtrener/sportssjef for Haslums håndballherrer de siste årene. Han stod på motsatt benk i begge oppgjørene mot Bærumslaget i Nadderud Arena i høst, da Nærbø ble sendt hjem med solide tap i både ligaoppgjør og NMs kvartfinale. Skarpsno har vært sykemeldt fra jobben som hovedtrener i Haslum siden januar og dagen etter besøket på Nærbø ble det klart at arbeidsavtalen mellom klubb og trener ble avsluttet grunnet Haslums økonomiske situasjon. 

Nærbø har som kjent stått uten fast ansatt hovedtrener siden Fredrik Ruud valgte å trekke seg fra jobben i november 2023. Atle Gudmestad har tatt over som midlertidig trener ut sesongen, men har ikke gjort noe hemmelighet av at han ikke er aktuell som en permanent løsning.

I Tom-Eirik Skarpsno får Nærbø en engasjert og kunnskapsrik trener med erfaring fra toppnivå både i Norge og Danmark. Han har hatt ansvaret i Haslum i to omganger, først i ni sesonger fra 2008 – en periode som endte med tre seriegull, tre NM-gull og to sluttspillgull. I 2020 var den meritterte treneren tilbake igjen i Bærumsklubben, først som daglig leder, så som trener/sportssjef for elite. Han er utdannet lærer og har jobbet på Wang Toppidrett i Oslo ved siden av håndballjobben i Haslum.

Tom-Eirik Skarpsno, nr 3 øverst fra venstre, på tribunen i Sparebanken Vest Arena under kampen mot ØIF tidligere denne måneden.

Selv sier Tom-Eirik følgende om trenerjobben i Nærbø: «Jeg ser veldig frem til å bli kjent med Nærbø, både stedet og klubben. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med spillergruppa og Rune Haugseng»

Nærbø og Tom Erik Skarpsno har blitt enige om en  2+1 års avtale med start fra 01.06.2024

Spørsmål om ansettelse av ny hovedtrener til Nærbøs håndballherrer rettes til 

  • Trond Knutsen, leder SU Håndball Nærbø 901 80 906
  • Tom Eirik Skarpsno, ny trener Nærbø Herrer 971 23 212