Første stikk til de rosa! – Norsk Topphåndball

Første stikk til de rosa!

Som de fleste har fått med seg er det i sluttspillet den store gevinsten i norsk klubbhåndball ligger. Vinneren av sluttspillet får nemlig Norges eneste direktebillett til neste sesongs Champions League-turnering.

Med Larvik, som har gjort sakene sine meget bra så langt denne sesongen, på besøk måtte Vipers-jentene være skjerpet, og det var ingen tvil om at de var nettopp det i åpningen.

For allerede etter 4 minutter og 21 sekunder la Arne Senstad det grønne timeoutkortet i bordet. Da ledet hjemmelaget 4-1, og gjestene fra Vestfold hang ikke med i det hele tatt på det som foregikk på parketten i Aquarama.

Og, dessverre for Senstad og jentene hans, var det ingen bedring etter timeouten. 4-1 ledelsen ble til 8-1 før bortelaget igjen overlistet Sofie Börjesson som hadde kommet inn i Vipers-målet. Da klarte Larvik å finne Tirill Mørch på linja, og hun satt ballen i nettet via svensken.

Etter 15 minutter og 55 sekunder la Senstad det grønne kortet i bordet nok en gang. Nå hadde ledelsen vokst til 12-4 og de rosa hadde full kontroll på kampen. Det fortsatte inn mot pause, og selv om Larvik kom litt enklere til skuddene hadde ledelsen vokst til 10 ved halvtid. Kjerstin Boge Solaas fikk lov å sette omgangens siste mål i nettet.

Vi var gode i dag! Vi kom inn i kampen med en god energi, og vi avgjorde kampen tidlig. Vi var gode til å stoppe Larviks styrker, og jeg syns vi var gode til både å flytte ballen og avslutte før pause. Etter pausen fant Larvik litt ut av det, og vi senket oss nok noen få hakk. Det er naturligvis ikke noe vi er fornøyd med, men det er ganske naturlig at energinivået faller litt når kampen i praksis er avgjort.

Nå skal vi forberede oss godt til den neste kampen. Jentene får et par dager fri, vi skal trene litt individuelt, også skal vi forberede oss skikkelig godt før kampen til tirsdag.

Tomas Hlavaty

Pauseparten til Senstad hadde, dessverre for Larvik, ikke den helt store effekten. Igjen handlet det aller, aller meste om de rosa, som anført av en veldig livlig Paula Arcos kontrollerte både i angrep og i forsvar. Tomas Hlavaty benyttet også muligheten til å gi flere av sine mest brukte spillere en velfortjent pause.

Det gav blant annet Silje Waade noen få muligheter i angrep. To ganger kom trønderen til avslutning, og to ganger endte det med scoring fra Waade. Det, sammen med prestasjonen hennes i forsvar, var nok til at de drøyt 1000 fremmøtte i Aquarama kåret Waade til Vipers’ beste spiller.

Etter den forrykende åpningen til Vipers-jentene var det vel ingen tvil om hvilket av lagene som skulle ta første stikk i semifinaleserien. Sluttresultatet ble 34-25, og Vipers-jentene kan reise til Larvik neste tirsdag og sikre seg finaleplassen i sluttspillet allerede da.