Norske Håndballjenter til Final4 i Budapest – Norsk Topphåndball
Vill jubel hos de norske jentene i Györ etter å ha slått Vipers i kvartfinalen. Foto: Nikola Krstic / NTB/NHF

Norske Håndballjenter til Final4 i Budapest

Hele tolv norske Håndballjenter har fått billett til Final4 som spilles i Budapest 1.-2. juni.

Fra før er fem norske herrespillere klare for begivenheten i Köln 8.-9. juni.

Som tidligere år er det MVM Dome i Budapest som skal huse kvinnenes sesongavslutning når Final4 i Champions League skal avvikles. Lørdag 1. juni spilles semifinaler, og søndag 2. juni er det bronsefinale og finale. Og til denne store begivenheten stiller halve det norske landslaget, hele tolv av Håndballjentene skal oppleve dette eventyret. 

Vipers er regjerende mester og har vunnet turneringen tre år på rad, men i år ble Györ for sterke for kristiansanderne i selv om de vant den siste kvartfinalen. Totalt gikk Györ videre til Budapest. På det ungarske laget finner vi fem norske jenter: Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Brattset Dale, Silje Solberg-Østhassel og Emilie Hovden.

Györ har de siste tre årene blitt henvist til 2. og 3.-plass, men i årene før det hadde de tre seire på rad i den prestisjetunge turneringen. 

Nora Mørk er i år med for sjette gang. Hun var med da Larvik gikk til topps i 2011, spilte for Györ  i 2017-19, og tok gull med Vipers i 2021. I år er klubben hennes Team Esbjerg som har hele sju norske jenter på laget: Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen, Julie Bøe Jacobsen, Henny Reistad og Live Rushfeldt Deila.

Danskene møtte ungarske FTC-Rail Cargo Hungario (Ferencváros) i kvartfinalen og vant begge kampene.

De to øvrige lagene som skal spille Final 4 er franske Metz som slo ut CSM Bucuresti der Emilie Hegh Arntzen og Vilde Ingstad spiller, samt tyske Bietingheim som vant over Odense med Malin Aune, Maren Aardahl, Ragnhild Vallde Dahl, TOnje Løseth, Thale Rushfeldt Deila og trenerne Ole Gustav Gjekstad og Ole Erevik.-

Les mer om kvinnenes Final4.