Et toppoppgjør med alt å spille for – Norsk Topphåndball

Et toppoppgjør med alt å spille for

Når Sandefjord tar imot Follo i Jotunhallen søndag – kampstart kl 17.00 – har hjemmelaget alt å spille for. Og en seier vil ha stor betydning.

«Hallo», kan du godt si, «1. divisjon er jo avgjort for lenge siden!» Og det er selvsagt sant. Follo er årets soleklare vinner, og Sandefjord kan uansett hva som skjer de siste to kampene ikke ende på noe annet enn den 2. plassen de har hatt i stort sett hele sesongen.

Likefullt er det mening i denne ingressen. For mens Follo bare har de to kampene igjen av sesongen, skal Sandefjord ut i minst to til – mot det nest dårligste laget i REMA1000-ligaen. Det laget som først vinner to kamper, spiller i REMA1000-ligaen også neste år. Det andre må belage seg på en sesong i 1. divisjon.

Og det er med disse to kampene i tankene at vi hevder det vi gjør: At Sandefjord har alt å spille for søndag. Og at en seier vil ha stor betydning.

Fungerende SH-trener Fredrik Svendsen sa selv før Ryger-oppgjøret sist onsdag at det viktige nå er å bygge selvtillit. Å slå Ryger er én sak, å banke Follo en ganske annen. Gjestene fra andre siden av Oslofjorden har bare avgitt ett poeng på sine 24 kamper; uavgjort borte mot Ryger (24-24) rett før kirkeklokkene ringte jula inn. Ellers har seirene kommet på stripe. Noen få ganger knepent, de aller fleste med solid margin. De elleve kampene som er spilt etter nyttår har de vunnet med til sammen 125 plussmål, et gjennomsnitt på over 11 mål!

Med andre ord, å slå Follo vil være en skalp i beltet også for tabelltoer Sandefjord.

Og for hjemmelaget handler det trolig om å henge med fra start. Ikke la Follo gli fra i målprotokollen, men stresse dem og gjøre dem usikre på seg selv. De vil nok sikkert hav et ønske om å gå ubeseiret gjennom sesongen, men den motivasjonen bør ikke være stor nok til å matche Sandefjords. Med Sandefjord i tet, og det forsmedelige sjumålstapet (23-30) i Stil Arena i høst lurende i bakhodet, kan dette fort bli en gladsøndag for Svendsen og kompani. Og da blir det moro for oss andre i hallen også!