Henrik Bielenberg kommer hjem til Follo – Norsk Topphåndball
Foto: Knut Wefring/Follo HK

Henrik Bielenberg kommer hjem til Follo

Henrik Bielenberg kommer tilbake til Follo. Han har signert en kontrakt i første omgang for sesongen 2024/2025.

Bakspilleren har hatt en periode tidligere i Follo fra 2011 til 2016 og noterte seg for 80 seriekamper og 265 scoringer på 5 sesonger. I de to siste sesongene gjorde han 225 mål i serien. Henrik kom til Follo i sin tid fra Oppsal etter å ha startet håndballkarrieren i Bækkelaget. Etter 5 år i Follo var han innom de norske eliteserieklubbene Bodø og Haslum samt toppklubben Ystad i Sverige. I Ystad spilte han blant annet sammen med Follos høyreback Jostein Epland og duoen ble gode venner i tiden sammen i Skåne.

Henrik Bielenberg er 195 cm høy og er en sterk toveisspiller som vil tilføre Follo rutine inn i sesongen som et nyopprykket lag i Rema 1000 ligaen. Henrik har hele 68 aldersbestemte landskamper i tillegg til 3 A-landslagskamper for Norge. Med andre ord det er en erfaren spiller som kommer tilbake til Follo. 

Foto: Tor Solstad

4 av Follos samarbeidspartnere bidrar 

Armeringsservice, Stil Tekstilservice, OP Capital og ABC Hus er samarbeidspartnere som bidrar ekstra for å gjøre signeringen av Henrik Bielenberg mulig i forkant av neste sesong. Follos samarbeidspartnere har et stort hjerte for klubben noe styreleder Marius Borge er svært glad for. 

«Uten våre trofaste samarbeidspartnere er det ingen satsning i Follo HK. Vi er ydmyke, glade og stolte over at 4 av våre samarbeidspartnere i Armeringsservice, Stil Tekstilservice, OP Capital og ABC Hus bidrar til å gjøre dette mulig. Vi får en viktig spiller inn i Follo troppen som har et hjerte for klubben vår og Henrik vil tilføre oss viktig erfaring i vår comeback sesong i Rema 1000 ligaen», sier styreleder Marius Borge.
Dette skriver Østlandets Blad

Henrik Bielenberg: «Jeg er glad for å komme tilbake til Follo» 

Hvordan ser du på det å komme tilbake til Follo? 

«Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Follo. I min karriere har jeg vært lengst i Follo profesjonelt. Jeg var der i 5 sesonger tidligere og gleder meg til å komme tilbake igjen. Miljøet er fortsatt litt som det var den gangen jeg var der sist. En spennende og morsom gjeng» 

«Jeg spilte med Jostein (Epland) i Ystad og vi kjente hverandre litt fra tidligere før vi traff hverandre i Sverige. Det blir gøy å få spille med Jostein igjen»

Styreleder i Follo, Marius Borge (t.v.), Henrik Bielenberg, Sixten Kjernlie (Armerinsservice AS), Ole-Stian Rødal (Stil Tekstilservice) og Per Morten Petersen (ABChus). Olav Pedersen fra OP Capital var ikke tilstede ved fotografering. Foto: Follo HK

Hva er planen din i tillegg til å spille for Follo? 

«Jeg jobber allerede i et selskap som heter ScalupXQ og kommer til å gjøre det framover også med håndballsatsning ved siden av»

ScalupXQ er et selskap som jobber med å hjelpe andre bedrifter til å skape suksessrike salgsorganisasjoner. Med andre ord Henriks kunnskap og erfaring fra lagspill og prestasjonskultur kommer også godt med i arbeidslivet.

Årets spiller 2015/16 – Henrik Bielenberg

Hvordan ser du på Follo som lag nå kontra når du var her sist? 

«Oi, godt spørsmål. Det er litt likt som når jeg dro. Jeg var rundt 21 år når jeg dro videre. Nå er det noen erfarne spillere, men også mange dyktige og ambisiøse spillere i starten av 20 årene. Høyt nivå på alle spillerne både erfarne og unge. Akkurat som når jeg dro»

«Nå gleder jeg meg til å jobbe med en treningsvillig og sulten spillergruppe. Jeg skal bidra med mine erfaringer og hjelpe til med å utvikle yngre spillere der jeg skal bidra med kunnskap og erfaring for hvordan vi burde håndtere ulike situasjoner»

Hva er dine målsetninger med håndballen nå? 

«Jeg ga meg rett før sommeren og føler at jeg har fått til mye innen håndballen. Mange av målsetningene var oppnådd»

«Jeg ble litt fristet til comeback. Jeg har vært med på 1 til 2 Follo treninger i uka over litt tid og det fristet absolutt med å komme tilbake igjen. Som sagt har vi en bra og treningsvillig gjeng her i Follo som gir alt på trening og er alltid er skjerpet. Nå skal jeg bidra til at vi holder oss i eliteserien neste sesong. Jeg gleder meg!»

Ekstra positivt for vår del er at Henrik har en tilknytning til klubben fra før av. ‘Henke’ har et ekstra hjerte for klubben. Vi er veldig glade for å få med Henrik på vårt lag

Hovedtrener Lukas Karlsson

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Godt å få med en rutinert spiller som har et hjerte for klubben»

Hva tilfører Henrik til spillertroppen vår? 

«Henrik har trent med oss noen ganger i uken siden jul. Han er en voksen og trygg mann. Henrik tar ikke alt for mye plass, men han går foran og tar ansvar. Spesielt i det defensive. Han vil gjerne bidra hos oss og er en veldig seriøs spiller. Han har et stort potensial i angrepsspillet også og det har kommet seg mer og mer» 

«Ekstra positivt for vår del er at Henrik har en tilknytning til klubben fra før av. ‘Henke’ har et ekstra hjerte for klubben. Vi er veldig glade for å få med Henrik på vårt lag»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Henrik er en ledertype som har vært med på mye»

Hvordan vil du beskrive Henrik som person? 

«Henrik er i likhet med andre spillere en stille og rolig type. Det skal sies at han har blitt mye mer verbal med alderen og han er en veldig trygg person. Henrik har vært med regelmessig på våre treninger og han er med på å heve nivået på treninga når han er der» 

Hva kjennetegner Henrik som spiller? Hva får vi i Henrik? 

«For vår del endret ting seg litt når (Andreas) Pihl bestemte seg for å legge opp. Pihl har vært viktig for oss både framover og bakover. Men spesielt i det defensive arbeidet, vi mister litt i forsvarsspillet når han forsvinner ut»

«Når vi skjønte at Henrik var sugen på et comeback er det perfekt å få han inn i den rollen. Vi får en spiller med størrelse og erfaring på 3er posisjonen vårt forsvar. En ledertype som har vært med på veldig mye i håndballen. En fysisk profil som gjerne vi vil ha i vårt lag» 

«Vi er super fornøyd med å få med Henrik på vårt lag» 

Follo Media ønsker Henrik Bielenberg velkommen tilbake til Follo!