Dusinet fullt i Kristiansand – Final8-lagene for menn klare! – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: Magnus Stenseth

Dusinet fullt i Kristiansand – Final8-lagene for menn klare!

Kolstad, Kristiansand, Haslum og Elverum ble i kveld klare for Final8 i NM. Dermed skal tre av forrige sesongs finalister på nye reise til håndballfesten i Arendal i februar.

To 12-målsscorere i Kristiansand

I dobbeltkampen (Kristiansand og Vipers spilte sine kvartfinaler i samme arrangement i Aquarama) – med Kristiansand vs. Halden som første kamp, ledet gjestene 15-14 til pause, men vertene snudde kampen og gikk til slutt seirende ut med 34-32 foran 1460 tilskuere. Tollef O. Lindqvist satt inn dusinet (6 spillemål og 6 straffescoringer) fullt for Kristiansand, mens Mounir Cheri satt inn det samme for haldenserne. Dermed gjentok Victor Skillhammars menn bragden fra forrige sesong med å kvalifisere seg for det som da var tidenes første Final8-arrangement i NM.

Kolstad med ny storseier

Regjerende mester i NM, Kolstad, har virkelig fått opp dampen denne høsten og trønderne fortsatte sin seiersrekke hjemme mot Bergen. Christian Berge fordelte rikelig med spilletid til nær hele troppen og til pause var kampen i realiteten avgjort etter 22-10 foran 1251 tilskuere i Kolstad Arena. Bergen  spilte seg opp i 2.omgang og Kolstad vant til slutt 36-23 og sikret seg billett til Final8. Sigvaldi Gudjonsson ble Kolstads mestscorende med seks mål. Leif-Erik Brenne satt inn seks mål for bergenserne.

Haslum videre!

Haslums Lasse Sunde Lid spådde et jevnt og tett oppgjør i forkant av matchen. Han fikk dels rett, for Haslum var et hestehode foran jærbuene i Nadderudhallen. Til pause sto det 11-11. 17 minutter i andreomgangen lå Nærbø bak på 19-17, men det var det nærmeste Tord Haugseng & kom resten av kampen. Haslum vant 27-22 og sikret seg dermed bæringene billett til Final8.Sverre Ottesen pg Even Haugli ble toppscorere med syv mål hver for Haslum. Torger Edland og Andreas H. Haugseng satt inn fire mål hver for Nærbø.

Sterk Elverum-seier

Drammen har hatt en forrykende høstsesongen, men i kveld ble det bom stopp i Terningen Arena for klubbens Final8-ambisjoner. Elverum hadde kampen i sin hule hånd og gikk til pause med 19-13. Elverum vant med solide 35-27 mot drammenserne og sikret seg dermed den siste billetten til Final8 for menn.
Peter Lukacs og Sindre Heldal satt inn åtte hver for vertene, mens unggutten Sondre O. Skovli imponerte på ny med fem mål for Drammen.

Dermed er det bare å gratulere Kristiansand, Kolstad, Haslum og Elverum med billetter til håndballfesten Final8 i Arendal i februar!