To storkjefta journalister inngikk veddemål – Nå gjør Magnus Jøndal et sjokk-comeback – Norsk Topphåndball
Knut Stenseth, Magnus Jøndal, Magnus Gulliksen og Follos trener Lukas Karlsson gleder seg til å se Jøndal tilbake på parketten. Foto: Tor Solstad

To storkjefta journalister inngikk veddemål – Nå gjør Magnus Jøndal et sjokk-comeback

Østlandets Blad i Ski har sin egen sportspodcast, Tungvekterne. Avisens sportsjournalist, Knut Stenseth, og frilanser Magnus Gulliksen har i podcasten sterke meninger om det meste som rører seg i Follo-sporten. Litt for sterke meninger vil nok enkelte mene.

-Vi har vel i podcasten kommet til å nevne at vi synes Follo HK og Follo HK Damer gjør en litt for dårlig jobb med markedsføre hjemmekampene sine i Stil Arena, og i den forbindelse kan vi ha sagt noe sånt som at vi skulle klare å fylle den hallen selv. Kollega Stenseth uttalte vel sågar at oppgaven med å fylle hallen kom til å bli lett. Det siste er forøvrig en uttalelse jeg, som den voksne og ansvarlige av oss, ikke kan står inne for, smiler Magnus Gulliksen.

Noen av dere vil kanskje ha lagt merke til at Gulliksen også er tilknyttet Norsk Topphåndall, som skribent.

Veddemål

Uttalelsene til de to Tungvekterne ble naturligvis lagt merke til hos de to klubbene, og blant guttene i Follo HK ble det lagt en slu plan. En ettermiddag Stenseth kom til Stil Arena for å overvære treningen til laget ble han møtt av lagets danske målvakt, Viktor Warrer, som for anledningen var bevæpnet med et kamera.

-Knut, dere i Tungvekterne har sagt at dere skal klare å fylle Stil Arena lett, og nå har vi en utfordring til dere, åpnet Warrer

-Javel, var alt Stenseth klarte å svare før Warrer presenterte utfordringen

-Dere i Tungvekterne må skaffe minst 750 tilskuere til hjemmekampen vår mot Fyllingen den 19. november. Om dere ikke klarer det må dere være maskoter i forbindelse med en damekamp i REMA 1000-ligaen. Men dersom dere klarer det, så stiller alle vi gutta på herrelaget som maskoter i en kamp med damene. Er dere med på den?

Stenseth, den eneste Tungvekteren i verden som konstant går med guarden nede, svarte kjapt.

-Selvfølgelig. Det klarer vi lett. Litt jobb blir det selvfølgelig, men det får Gulliksen ta seg av.

Tungvekterne – Knut Stenseth og Magnus Gulliksen, to storkjefta fyrer. Foto: Østlandets Blad

Jøndal comeback

Stenseths hasardiøse veddemål skapte naturligvis stor intern aktivitet hos Tungvekterne.

-Det er helt utelukket at jeg løper inn i hallen, hånd i hånd med en av damespillerne, før en TV-sendt REMA 1000-ligakamp. Det skjer ikke. Vi må skaffe de tilskuerne, var Gulliksens umiddelbare kommentar til Stenseths idiotiske påfunn.

Tungvekterne tok utfordingen, og arbeidet med å fylle hallen til kampen mot Fyllingen den 19. november var i gang.

-Hva med et Magnus Jøndal-comeback, tenkte Gulliksen, og Stenseth, som normalt er svært impulsiv etter å ha tenkt seg lenge om, var umiddelbart positiv til ideen.

Med god hjelp fra en god venn fikk Tungvekterne presentert ideen for Jøndal, men de møtte litt motstand.

-Magnus tente vel ikke sånn veldig på ideen innledningsvis. Han har ikke spilt håndball siden han la opp etter OL i 2021, og han var veldig klar på at han ikke synes noe om å komme inn for å ta plassen til en annen spiller på laget. Vi ble enige om at vi skulle ta det opp med trenerne og lederne i klubben, og om de synes det var ok skulle vi ta opp tråden igjen, forteller Magnus Gulliksen.

Follo-treneren, Lukas Karlsson, og en samlet klubb synes ideen var strålende. Magnus Jøndal er klubbens største profil gjennom tidene. Han spilte sin hittil siste kamp for Follo HK i 2014. Da gikk ferden til ØIF Arendal og etter hvert proffspill i Danmark og Tyskland. Jøndal fikk 154 landskamper for Norge, og han ble tatt ut på All Star-laget i både VM 2019 og EM 2020.

Etter at klubben hadde gitt sin velsignelse ble forbundet kontaktet slik at alt det formelle kom i orden, og med litt ytterligere overtalelser var Magnus Jøndal klar. Han ville gjøre comeback for Follo HK i kampen mot Fyllingen.

Tirsdag denne uken var han på plass på sin første håndballtrening på et par år.

-Jeg gleder meg veldig til treningen, men jeg vet ikke om jeg gleder seg så mye til kampen, neste helg, kommenterte Jøndal på sitt sedvanlige beskjedne vis.

En annen som gleder seg til å se Magnus Jøndal tilbake på parketten er Follos trener, Lukas Karlsson

– Det er gøy at en så stor profil fra Follo-området som stiller opp på dette. Han ser lett ut i kroppen fortsatt, så han skal sikkert bidra. Så synes spillerne det er gøy å ha med en spiller som har spilt for landslaget, og gjort det veldig bra der. Det blir gøy for spillerne, og gøy for dem som kommer og ser på, sa Karlsson til Tungvekterne noen minutter inn i Jøndals første trening.

Tysklandsproff – Magnus Jøndal jubler for scoring i Flensburg Handewitt.

Treningen viste forøvrig at han ikke har glemt gamle kunster. Fysisk har han holdt kroppen svært godt i gang, blant annet med fotball for Hobøl i 5. divisjon, og det rent håndballtekniske brukte han ikke mange minuttene på finne frem.

-Det blir moro å se Magnus i Follo-trøya igjen. Det der tror jeg han kommer til å løse helt suverent, sa Knut Stenseth etter å ha overvært Jøndals første trening med laget.

Norges største lagbilde

Men et Magnus Jøndal-comeback er ikke nok for Tungvekterne. De planlegger flere aktiviteter for å fylle hallen i kampen mot Fyllingen.

– Vi er helt sikre på at det kommer en del for å se Magnus gjøre comeback, men vi vil gjøre mer, forteller de to Tungvekterne, og forklarer.

-Vi vil at flest mulig av håndballagene i regionen kommer på kamp, og jobber nå med å skaffe like supportertrøyer til alle sammen. Det skal vi få til, slik at alle små og storehåndballspillere, blir utstyrt med helt like trøyer med teksten «Vi heier Follo mot REMA 1000-ligaen».

Norgesrekord – Går det som Tungvekterne håper skal hundrevis av supportere ta på seg en trøye omtrent som denne og ta norges største lagbilde etter kampen mellom Follo HK og Fyllingen. Foto: KC Follo

Tungekterne har veddet på at de skal klare å skaffe 750 tilskuere, men håper naturligvis på flere.

-Det er vanskelig å si hvor mange vi klarer å samle. Det var nesten 2300 i hallen da damelaget møtte Larvik forrige helg i deres kronekamp. Det klarer vi nok ikke, men vi skal ihvertfall klare å samle så mange at vi får tatt norges største lagbilde etter kampen, forklarer Knut Stenseth

-Vi har funnet noe greier på nettet, og det ser ut som om Kjelsås fotball hevder å ha tatt norges største lagbilde. Vi kan ikke ha det hengende over oss at et fotballag i 2. divisjon har den rekorden. Den skal vi slå, sier Gulliksen.

-LETT, avslutter Stenseth på sedvanlig vis